MIRA BANJAC: Najskuplja je nekultura jer jedan nacionalni identitet ne postoji bez ozbiljne kulture
Foto: Damir Dervišagić

Slavna glumica nagrađena na Paliću

MIRA BANJAC: Najskuplja je nekultura jer jedan nacionalni identitet ne postoji bez ozbiljne kulture

Pop kultura -

Publika, čudo od publike, najveća je vrednost Festivala evropskog filma Palić, koji se ove godine održava 25. put, smatra priznata glumica i doskorašnja predsednica njegovog saveta, Mira Banjac.

Ona je subotu na svečanom otvaranju dužnost predala akademiku i dramskom piscu Dušanu Kovačeviću i primila srebrnjak od organizatora.

- Subotica je odnegovala i zaista vaspitala publiku, istinske ljubitelje filmske umetnosti i bez njih ne bi moglo ništa da se dogodi. U celom ovom gradu, koji je davno zaslužio svoj festival, oseća se da se događa lepa umetnička fešta. Po ljudima se vidi da znaju šta je u njihovom gradu i to je vrhunac svega i samo to je moglo da održi jedan zaista evropski festival - istakla je Mira Banjac u intervjuu Tanjugu.

Glumica kaže da stalno govorimo o Evropi, a Evropa je zapravo tu. - Bez snažne ekonomije nema snažne kulture i, nažalost, uvek zavisimo od mnogih drugih stvari, ali nije sve u parama. Malo me nervira što pre bilo kojih razgovora idu pare. Kultura je skupa i treba da bude skupa. Najskuplja je nekultura jer jedan nacionalni identitet ne postoji bez ozbiljne kulture i prosvete - naglašava filmska diva.

Kurir/ N. K./ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track