VELIKI POLUNJIN OTVORIO EGZIT, IMA SRPSKI PASOŠ I NEĆE DA ODE: Zvezda svetske baletske scene OTKRIVA ŠTA PLANIRA DA RADI U NAŠOJ ZEMLJI!
Foto: Screenshot

SPEKTAKULARNO

VELIKI POLUNJIN OTVORIO EGZIT, IMA SRPSKI PASOŠ I NEĆE DA ODE: Zvezda svetske baletske scene OTKRIVA ŠTA PLANIRA DA RADI U NAŠOJ ZEMLJI!

Pop kultura -

Segej Polunjin po prvi put došao je na Egzit, te svojim fantastičnim pokretima napravio savršenu uvertiru u ono što je publiku na ovom festivalu očekivalo, pod sloganom "Sloboda".

"Nikada nisam iskusio kako je plesati na nečemu sličnom", objašnjavao je on oduševljeno, pošto je čuo da je prvi baletski igrač koji je zaplesao na Egzitu.

"To je nova avantura za mene i nova avantura za balet. Hoću da balet predstavim na različitim mestima", pričao je Sergej.

On napominje kako je sloboda veliki deo njegovog života.

"Uvek tragam za osećajem slobode. Ne znam koliko slobodni možete da budete, ali osećanje slobode za umetnika je esencijalno. Mislim da je najvažnije da budete kreativni na način na koji hoćete, da putujete gde želite, to osećanje je uvek bilo i esencija mog života", otkrio je on u Jutarnjem programu, pa dodao: " Sve odluke koje sam doneo zasnovane su u potrazi za slobodom i u potrazi da budem slobodan. Da ostanem individua i da kreiram sopstvene vizije i sopstvena pravila".

Inače, veliki Polunjin ima srpski pasoš, pa upitan da li se na neki način oseća kao Srbin izjavio je:

"Veoma sam ponosan što imam taj pasoš. Dao mi je osećanje slobode. Pružio mi je priliku da razumem drugu kulturu. Samo mi je proširio mogućnost da kreiram svoje vizije".

On jedva čeka da ponovo bude ovde, jer ima velike planove za budućnost upravo u našoj zemlji.

"Sve je još uvek u procesu planiranja. Želeo bih da se bavim performansom u Srbiji. Želeo bih da osmislim ples koji će biti zasnovan na vašoj kulturi. Da mi Beograd ili Novi Sad budu baze za nove ideje. Želim da odavde putujem i pokažem celom svetu ono što smo ovde stvorili... Život me je doveo u Srbiju, a ljudi su ovde veoma ljubazni. U životu, vodim se uvek intuicijom. Ne mogu da vam kažem tačno zašto... jednostavno, pratio sam svoj put i on me je doveo ovde", pričao je baletski igrač, ne uspevajući da sakrije oduševljenje koje oseća ovde.

foto: Screenshot

(Kurir.rs/Foto: Screenshot)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja