Najnovije vesti

VELIKA ČAST VELIKOJ GLUMICI: Mileni Dravić uručen srebrnjak na Paliću
Foto: Tanjug/FEF Palić/Ivica Vojnić

FEF

VELIKA ČAST VELIKOJ GLUMICI: Mileni Dravić uručen srebrnjak na Paliću

Pop kultura

PALIĆ - Glumici Mileni Dravić, prvom laureatu nagrade "Aleksandar Lifka" za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji i počasnoj predsednici Saveta Festivala evropskog filma Palić, na Letnjoj pozornici uručen je srebrnjak povodom 25. izdanja palićkog festivala.

Direktor festivala Radoslav Zelenović rekao je da je mnogo toga iza njih, ali da je konstanta FEF od prvog dana bila Milena Dravić.

foto: Tanjug/FEF Palić/Ivica Vojnić

"Ona je u najkritičnijim godinama bila sa nama, krajem devedesetih i početkom novog milenijuma. Zasipala nas je svojom ljubavlju, pomogla nam da opstanemo i svojim profesionalizmom učinila da od male smotre dođemo prošle godine do titule najboljeg evropskog filmskog festivala", istakao je Zelenović.

Dravić, koju je publika na nogama pozdravila dugim i gromoglasnim aplauzom, zahvalila je Paliću i dodala da je srećna što je deo festivala, da je svim srcem radila da on opstane.

"Bila je to bitka, borba, ipak se uspelo. Srećna sam što sam ponovo ovde, sa publikom na Paliću, dugo se nismo videli, ovo je značajan dan za mene. Volim vas sve", rekla je Dravić.

foto: Tanjug/FEF Palić/Ivica Vojnić

"Vi kao publika možete da pomognete da se ovaj festival i dalje razvija. Vi ste borci za umetnost i kulturu ove zemlje", poručila je Dravić okupjenima na Letnjoj pozornici koji su imali priliku da pogledaju i "Mali film o velikoj Mileni" reditelja Miloša Radovića.

U prostorijama Otvorenog univeziteta u Subotici danas je otvorena izložba fotografija "Milena" autora Maje Medić i Stefana Arsenijevića, koja svedoči o bogatoj karijeri Milene Dravić i predstavjena monografija koju je o divi jugoslovenskog i srpskog filma priredila Tatjana Nježić kao 22. knjigu u ediciji posvećenoj laureatima "Dobričinog prstena".

foto: Tanjug/FEF Palić/Ivica Vojnić

Kurir.rs/Tanjug/Foto Tanjug/Ivica Vojnić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...