NIKOLA ĐURIČKO ZA KURIR: Rekao sam Bjeli daj mi da režiram i iz šale POSTAO REDITELJ!
Foto: Zorana Jevtić

žigosani u reketu

NIKOLA ĐURIČKO ZA KURIR: Rekao sam Bjeli daj mi da režiram i iz šale POSTAO REDITELJ!

Pop kultura -

Nikola Đuričko pridružio se ekipi serije "Žigosani u reketu", koju kao jedan od autora potpisuje i Dragan Bjelogrlić. Slavni glumac režiraće nekoliko epizoda serije najavljene kao priče o prijateljstvu Srbina i Hrvata, ljubavi prema košarci i drugim šansama koje svako u životu zaslužuje.

"Nekako sam se sam ponudio da se oprobam kao reditelj. Tomica Paliković (koproducent serije, op. aut.) i Dragan Bjelogrlić moji su prijatelji i dugogodišnji saradnici, a kad sam čuo da pripremaju nešto novo, u šali sam izjavio: "Dajte meni da režiram nekoliko epizoda!" I, eto, od šale je postala zbilja. Nije bilo dileme da li treba da prihvatim njihovu ponudu jer sam oduvek imao sklonosti prema tome", kaže Đuričko.

foto: Zorana Jevtić

Ekipa Kurira prisustvovala je snimanju u redakciji izmišljenog magazina Fleš, a Đuričko je bez problema snimio komplikovanu scenu s puno glumaca. "Serija ima svoju autentičnost i ne liči na nešto što smo gledali. Danas snimamo scene u jednoj novinskoj agenciji. Njen vlasnik zloupotrebljava svoj položaj za obračun s drugim ljudima. S druge strane, imate romantičnu želju dva bivša asa da jedan košarkaški klub vrate na noge. Na njih udara jedan tabloid u sukobu protiv "građevinske mafije", pojašnjava nam Nikola.

On nam priznaje i da sam ne voli da daje intervjue.

"Moja iskustva s medijima su grozna. Nekad bude jednostavno, a ponekad se osećam zloupotrebljeno. Najviše mi smeta kad puste intervju koji sam davno dao i naprave ga kao novi. Kod nas je još veća opasnost dati intervju, nego da od toga možete da imate benefit", priznaje nam glumac.

On naglašava da nije zlopamtilo.

"Uvek dajem ljudima drugu šansu. Čovek može, kako kaže i naša serija, do pet ličnih greški da toleriše".

"Žigosani u reketu" činiće 45 epizoda, a unakrsno će pratiti brojne ljude, njihove probleme i svakodnevicu. Nebojša Dugalić tumačiće lik Vojislava, košarkaškog menadžera, a njegovog prijatelja igraće hrvatski glumac Filip Šovagović, koji će ući u ulogu Kreše, košarkaškog trenera. U podeli su još i Dubravka Mijatović, Aleksandar Radojičić, Svetozar Cvetković, Žarko Laušević, Vesna Trivalić, Srđan Todorović, Jelisaveta Orašanin, Boda Ninković, a reditelj posebno hvali svoje mlade kolege.

"Kasting je, kad sam ja došao u ekipu, već bio pri kraju. Predložio sam da uzmu Milorada Kapora. On je odličan glumac. Radio sam poslednjih dana s mladim glumcima i mnogo su zanimljivi. Biće oni jednog dana velike zvezde. Nikad se ne znam kome će da se posreći u karijeri. Radio sam s mladim Amarom Ćorovićem i Vučića Perovića sam gledao u JDP, a neke sam ovde upoznao prvi put. Bili su briljantni u sceni koju smo snimali u kafani", zaključuje Đuričko.

foto: Vladimir Šporčić, Saša Pavlić

(Kurir, Ljubomir Radanov / Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track