GLUMAC NAPUNIO 70 I KUSUR, A OVIH 5 STVARI O NJEMU NIKADA NISTE ČULI: Rade Šerbedžija pekao jagnjetinu za Šarliz Teron! EVO ZAŠTO!
Foto: Zorana Jevtić

OTKRIVAMO

GLUMAC NAPUNIO 70 I KUSUR, A OVIH 5 STVARI O NJEMU NIKADA NISTE ČULI: Rade Šerbedžija pekao jagnjetinu za Šarliz Teron! EVO ZAŠTO!

Pop kultura -

Rade Šerbedžija 27. jula proslavio je 72. rodđendan. Ovog glumca, inače, kao jednu živu legendu, prate razne pozorišne i privatne anegdote, ali ipak, malo ko zna ovih 5 stvari!

1. Želeo je da studira književnost

Kako je u nekoliko navrata istakao, gluma nikada nije bila primarni poziv Radeta Šerbedžije. Naime, njegova strast od detinjstva bilo je pesništvo, te je Rade želeo da studira književnost. Zbog burne veze sa jednom devojkom otišao je u Zagreb gde mu se dogodila jedna sasvim drugačija ljubav - ona prema glumi.

2. Otac Danilo nije voleo njegov životni poziv

Iako je glumu završio sa 22. godine, Radetov otac Danilo, koji je umro u 104. godini, nikada nije voleo životni poziv svog sina. On se nadao da će se Rade Šerbedžija predomisliti i okrenuti medicini i arhitekturi i nikada nije gledao svog sina na sceni ili u filmu.

3. Pravio je jagnjetinu svetskim zvezdama

Kako je ostvario i veoma zavidnu internacionalnu karijeru, Rade Šerbedžija je imao prilike da upozna i mnoge poznate glumce kojima je u svom losanđelskom domu pripremao domaće specijalitete.

"Ako baš moram da govorim o imenima, moji poznanici su Tom Kruz i Šarliz Teron, za koje sam pekao jagnjetinu, ali pravi prijatelji su negde drugde", rekao je Rade jednom prilikom.

4. Bio je sjajan fudbaler

Pored ljubavi prema književnosti, Rade Šerbedžija gajio je i ljubav prema ovom sportu, maštajući da se proslavi i na ovom polju. Kako je sam jednom prilikom istakao, najbolji fudbaler u pozorišnom svetu jeste Dušan Kovačević, a potom i Emir Kusturica. Sebe je stavio na skromno, treće mesto.

5. Savet za roditeljstvo dobio je od tašte

Posebna radost slavnog glumca jesu deca. Iz prvog braka sa Ivankom Cerovac, zagrebačkom profesorkom plesa i koreografkinjom, Rade ima ćerku Luciju i sina Danila, dok iz braka sa Lenkom Udovički ima tri ćerke: Milicu, Ninu i Vanju. Poznati glumac je jednom prilikom otkrio da je savet za roditeljstvo dobio od tašte Bolivijanke, koju je ljubav dovela u Beograd.

"Sećao sam se da sam je pitao kad sam dobio peto dete, kako da podelim tu ljubav. A ona mi je rekla jednu divnu rečenicu:

"Rade, sa svakim novim detetom tvoje srce postaje veće."

foto: Dragana Udovičić

(Kurir.rs/Glossy/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja