SERIJA KORENI U VRNJAČKOJ BANJI: Prve dve epizode premijerno na otvaranju Festivala filmskog scenarija
Foto: Vladimir Šporčić

uskoro

SERIJA KORENI U VRNJAČKOJ BANJI: Prve dve epizode premijerno na otvaranju Festivala filmskog scenarija

Pop kultura -

Čast da ove godine otvori Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji pripala je seriji "Koreni" Radio-televizije Srbije. Priča napisana prema antologijskom romanu Dobrice Ćosića sadrži 10 epizoda, a prve dve epizode festivalska publika imaće priliku da vidi 13. avgusta.

Reditelj Ivan Živković i Anica Dobra
Reditelj Ivan Živković i Anica Dobrafoto: Vladimir Šporčić

Politička previranja u Srbiji s kraja 19. i na početku 20. veka, problem identiteta i porekla, odnos privatnog i političkog, a sve kroz prizmu bogate seoske porodice Katić okvir su Ćosićevog romana koji je u scenario pretočio Đorđe Milosavljević, a režirao Ivan Živković. U glavnim ulogama pojavljuju se Žarko Laušević, Igor Đorđević,Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Bogdan Diklić, Nenad Jezdić, Dara Džokić, Bojan Žirović, Goran Šušljik i mnogi drugi.

foto: Vladimir Šporčić

I na festivalima u Sarajevu i u Nišu RTS će imati seriju "Jutro će promeniti svet" i TV filmove "Beogradska trilogija" prema drami Biljane Srbljanović, "Ne igraj na Engleze" prema tekstu Vladimira Đurđevića i "Paviljoni" Milene Marković, nastale u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu.

Kurir/ Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track