Generalna proba opere Karmen - ulaz slobodan! Završene pripreme za renomirani regionalni operski festival!
Foto: Promo

Generalna proba opere Karmen - ulaz slobodan! Završene pripreme za renomirani regionalni operski festival!

Pop kultura -

Beograd, 13. avgust 2018.

Već mesec dana se u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini održavaju režijske i muzičke probe za premijeru opere Karmen koja je centralni događaj ovogodišnjeg Operosa Montenegro Opera Festivala 2018. Strani i domaći umetnici usavršavaju svoje muzičke veštine pripremajući jedno od najpoznatijih operskih dela svih vremena, operu Karmen francuskog kompozitora Žorža Bizea, pod vođstvom austrijskog maestra Eralda Salmijerija, britanskog reditelja Martina Lojd-Evansa i scenografa Sajmona Kordera kao i kostimografkinje Magdalene Vlajić iz Beograda.

foto: Promo

Podela i ekipa broje preko 100 domaćih i inostranih umetnika čijem će talentu beograđani imati priliku da prisustvuju na generalnoj probi već u sredu, 15. avgusta od 14:30h na velikoj sceni Kolarca. Ulaz je otvoren za sve posetioce. Ovaj događaj ujedno obeležava početak projekta Slušajte Kolarac u okviru Saveta Mladih Kolarčeve zadužbine.

foto: Promo

Operosa Montenegro Opera Festival 2018. održava se od 22.- 25. avgusta u Herceg Novom. Otvaranje festivala obeležiće izvođenje prve elektro opere u Crnoj Gori, a on se nastavlja sutradan trenucima za klasiku u Starom Gradu, pa zatim i crnogorskom premijerom opere Karmen 24. avgusta od 21h.

foto: Promo

Opera Karmen biće reprizirana 25. avgusta, i u okviru Young@Opera projekta, Operosa je obezbedila slobodan ulaz za sve posetioce mlađe od 18 godina te večeri.

foto: Promo

Kako je cilj Operose približavanje klasične muzike mlađim generacijama kroz moderna izvođenja tradicionalnih dela, ovo je još jedna prilika za sve ljubitelje klasične muzike i one buduće, da prisustvuju vokalnom i vizuelnom spektaklu krajem avgusta u Herceg Novom.

Karte se mogu kupiti na mestima događaja, Forte Mare i Kanli Kula tvrđavama, ali i online preko Eventim servisa za Elektro operu i oba izvođenja opere Karmen.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track