Najnovije vesti

NEMANJIĆE SMO SNIMALI NA BRZINU: Sloboda Mićalović o kritikama na račun popularne serije!
Foto: Marina Lopičić

Nova nagrada za glumicu

NEMANJIĆE SMO SNIMALI NA BRZINU: Sloboda Mićalović o kritikama na račun popularne serije!

Pop kultura

Sloboda Mićalović Ćetković umesto Emira Kusturice primila je u Filmskom centru Srbije nagradu za najbolji film "Na mlečnom putu" na Festivalu srpskog filma u Čikagu, a u uveče je Vrnjačkoj Banji bila gošća na Festivalu scenarija. Glumicu će od jeseni gledati u seriji "Koreni", gde igra Simku, jedinstvenu ženu u srpskoj književnosti, koja je svedok gašenja loze porodice Katić.


-"Koreni" sam pogledala i biće to odlična serija. Meni je sad kao glumici važno da imam različite uloge. Više volim da igram epohu. Međutim, malo sam se toga zasitila i želela bih sada nešto urbano. U "Korenima" sam uspela da pokažem neku svoju zrelost koja je važna za moje godine - kaže Sloboda.
Glumica je došla bez opterećenja u Vrnjačku Banju, jer se ne takmiči za nagrade.

foto: Marina Lopičić


- Televizijska publika je mnogo brojnija i ovo je način da ljudi dođu da pogledaju i filmove. Prikazali smo samo dve epizode, pa će nadam se i od jeseni nastaviti da je prate. Oslanjali smo se na dobru literaturu i onda je nama glumcima bilo lakše- ističe Mićalović.


Slobodi je ponovo partner Igor Đorđević.


- Igor i mene je tek sad otkrila šira publika, a mi radimo već 15 godina. Kod Šotre u "Nepobedivom srcu" mi igrao verenika, a u pozorištu smo imali nekoliko uloga. Igramo u "Zlim dusima" i predstavi "Frenki i Džoni". On je sjajan glumac i privatno moj prijatelj, a žena mu je moja najbolja drugarica - objašnjava Sloboda.


U svojoj dosadašnjoj karijeri Sloboda priznaje da je najponosnija na ulogu kod Emira Kusturice.
- Film "Na mlečnom putu" je u Fancuskoj jedan od najgledanijih ikada. Mislim da smo osvojili veliki broj nagrada. Samo u Rusiji sam dobila tri nagrade, a u Srbiji jednu. Film s stvarali s puno ljubavi. Nadam se da ću naredne godine doći u Čikagu. Saradnja s Kusturicom je promenila moj stav i razmišljanje, a postala svesna rupa u našoj kinematografiji, koji su mi delovali normalno. Mi smo "Na mlečnom putu" snimali tri godine i živi film i za taj film. Danas se nema para, a imamo fantastične autore. Mi moramo da snimimo seriji za tri meseca. Toliko se pričalo o "Nemanjićima", napadani smo, a mi smo to morali da snimimo brzinom svetlosti. Bilo je to nemoguće - naglašava supruga Vojina Ćetkovića.

O saradnji s Lauševićem: Veliki glumac i dobar čovek

 

Sloboda je prvi put radila i sa Žarkom Lauševićem u seriji "Koreni" koju ćemo gledati na RTS.
- On je veliki glumac i dobar čovek.


U srpskom kinematografiji najveći problem prema njenom mišljenju je novac.
- Ovde nismo imali ne znam koliko veći budžet, ali je film bio važan. Imali smo vremena da stvaramo, ponovimo kadar i pravimo magiju. Napravili smo nešto na ponos svih nas. A narod je nekad u stanju da takve stvari previdi - zapaža glumica.

 

foto: Zaknić Vićenco

Sloboda još ne zna hoće li nešto raditi i u neku novu predstavu
- Pred kraj sezone izašla je predstava "Don Bernarde Albe". Igram jednu grubavicu i ženu s hedikepom, a otpisana od porodice. Dobila sam dobre kritike i igraćemo je s velikom radošću - zaključuje glumica.

KURIR/ Foto: Marina Lopičić

 

 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...