RIBLJA ČORBA NA UŠĆU SLAVI  40. ROĐENDAN: Počinje najveći festival u slavu muzike i piva
Foto: Damir Dervišagić

Spektakl

RIBLJA ČORBA NA UŠĆU SLAVI 40. ROĐENDAN: Počinje najveći festival u slavu muzike i piva

Pop kultura -

Prve večeri na Bir festu veliki jubilej proslaviće Bora Đorđević, a pre njih nastupiće grupa Aerodrom

Koncert jednog od najvećih srpskih rok sastava, Riblje čorbe, počinje večeras 16. Bir fest na Ušću. Bend je osnovan baš na današnji dan, 15. avgusta, davne 1978, i za 40 godina snimio je više od 200 pesama, pa će Bori Đorđeviću i muzičarima biti teško da se odluče za dvadesetak koje će svirati. - Riblja čorba je prošle godine na Bir festu započela obeležavanje 40 godina postojanja, a pravi rođendan biće 15. avgusta, kada ćemo napraviti veliku žurku na Ušću sa set-listom sastavljenom od kultnih pesama benda. Dakle, ne propustite 40. rođendan Riblje čorbe - poručuje basista benda Miša Aleksić povodom jubileja i koncerta na Ušću.

foto: Damir Dervišagić

Za dobru atmosferu na početku prvog dana festivala, kako se navodi u saopštenju, pre izlaska Riblje čorbe na binu pobrinuće se gosti iz Hrvatske - rok bend Aerodrom, predvođen sjajnim muzičarem Juricom Pađenom. - Nastupali smo pre osam godina i veselimo se novom susretu sa beogradskom publikom. Sviraćemo naše najveće hitove: "Stavi pravu stvar", "Obična ljubavna pjesma", "Fratello", "24 sata", kao i neke od pesama drugih velikih bendova sa kojima sam svirao. Ujedno, to će biti i najava seta pesama sa prvih pet albuma Aerodroma - najavljuje Jurica Pađen, koji će premijerno izvesti i novi singl "Titanik".

Jurica Pađen
Jurica Pađenfoto: Marina Lopičić

Britanska elektro-pop zvezda Rošin Marfi nastupiće oko ponoći na Inovejšn bini, a na Ušće dolazi direktno s aerodroma.

Satnica

19.45 Aerodrom 20.45 Riblja čorba 22.30 Partibrejkersi 00.00 Rošin Marfi 01.25 Siks pek

foto: Stefan Stojanović

Prvi put na festivalu biće uvedena treća bina, a svoj debi na Bir festu imaće Nele Karajlić, bivši pevač Zabranjenog pušenja. - U Beogradu se rokenrol svira 60 godina. On je deo našeg kulturnog nasleđa, a mogu slobodno da kažem da je Srbija mnogo ispred Evrope. Nastupao sam na mnogim festivalima i Bir fest je najveći koji sam video u životu. Dosad sam imao priliku da samo pijem pivo na njemu, a konačno ću pevati - kaže Nele, koji nastupa druge večeri.

Kurir/ Foto: Damir Dervišagić

Kupovinom limenki pomažemo deci

Bir fest ove godine prvi put organizuju humanitarnu ekološku akciju, u okviru koje će od svake prodate limenke biti izdvojeno 5 dinara za programe podrške članovima udruženja „Živimo zajedno”, koji su usmereni na reciklažu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track