NIKOLA TESLA JE IMAO JEDNU VELIKU LJUBAV: Rusi u novom filmu otkrivaju ko je bila ta žena, a naučnika igra jedan Srbin
Foto: Profimedia

novi pogled na život genija

NIKOLA TESLA JE IMAO JEDNU VELIKU LJUBAV: Rusi u novom filmu otkrivaju ko je bila ta žena, a naučnika igra jedan Srbin

Pop kultura -

Ruski reditelj Sergej Karpuhin snimaće naredne godine i film o Nikoli Tesli.

Proslavljeni autor na projektu "Tesla" za ulogu velikog naučnika angažovao je Željka Dimića, u Holivudu poznatijeg kao Džeka Demiča, a kao temu svog ostvarenja odabrao je njegov privatni život. - Film ćemo verovatno snimati naredne godine na engleskom jeziku, a imaće nekoliko dijaloga na srpskom. Tesla je bio u vezi s Ketrin Džons, koja je bila žena njegovog najboljeg prijatelja. Oni su se voleli, više je to bila platonska ljubav, a Karpuhin je došao na ideju da napravi film o tome - kaže za Kurir Željko, koga smo sreli na poslednjoj klapi domaće hit serije "Ubice mog oca".

foto: Dragana Udovičić

Ruski reditelj je već autor dokumentarca o Nikoli Tesli "Zraci smrti", a Dimiću će ovo biti treći put da igra naučnika. - Fasciniran sam njim od detinjstva. Tesla je poreklom iz Smiljana, koji je udaljen od mog sela Zrmanje oko 30 kilometara. Osam meseci sam radio na karakteru i dan-danas mislim da nisam spreman za ulogu. Njegov lik je toliko kompleksan - otkrio je Dimić, koga ćemo gledati kao Teslu i naredne godine u jednoj domaćoj seriji.

foto: Profimedia, Printscreen Facebook, Wikipedia

Tesla se, kao što je poznato, nikad nije ženio, a preko Laze Kostića hteli su da mu dogovore brak s Lenkom Dunđerski. Željko Dimić je završio čuveni Institut za film i teatar "Li Strazberg", a moderator mu je bio niko drugi do Al Paćino. - Paćino se prema meni ponašao kao da smo odrasli zajedno, a ne kao čovek koji je dobio dva Oskara. Od njega sam tada naučio da što si veći i priznatiji glumac, to se ljudskije i prisnije ponašaš prema kolegama koji se tek bore za poziciju koju ti imaš - govorio je Dimić.

Željko Dimić i Luka Mijatović Foto: Promo
Željko Dimić i Luka Mijatović Foto: Promo

Trenutno su u samo u Srbiji u pripremi tri filma o Nikoli Tesli, koje su najavili Miloš Biković i Zdravko Šotra, a novac za svoj projekat "Iz svetla: Luminous" već je dobio Boriša Simović. Kurir/ Ljubomir Radanov/ Foto: Profimedia i Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track