PRVI RURBAN DAY: Marčelo i Kokanov Jami distrikt stižu u Mokrin!
Foto: Promo

Ne propustite NOVI FESTIVAL

PRVI RURBAN DAY: Marčelo i Kokanov Jami distrikt stižu u Mokrin!

Pop kultura -

Prvi jednodnevni festival književnosti, muzike i pozorišta pod nazivom Rurban day, u okviru kojeg će publika moći da prisustvuje promociji knjige Slavimira Stojanovića, pogleda predstavu "Jami distrikt" Kokana Mladenovića i prisustvuje koncertu Marčela, biće održan 22. avgusta u Mokrinu, saopštili su organizatori Mokrin haus i Reflektor teatar.

foto: Printscreen

Početak programa rezervisan je za 17 časova i promociju slikovnice "Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka" Slavimira Stojanovića. Bogato ilustrovana knjiga namenjena je mališanima uzrasta od tri do sedam godina i prati avanture devojčice Singi Lumbe, čiji je lik inspirisan Slavimirovom ćerkom Nađom, kojoj je i posvećena. Sredinom septembra sa etiketom izdavačke kuće "Ammonite books" čitaocima će postati dostupna knjiga o životu jednog od naših najznačajnijih dizajnera.

"Reakcija ljudi na Fejsbuku motivisala me je da počnem da pišem. U proteklih nekoliko meseci napisao sam autobigrafski roman sastavljen od 47 kratkih priča, koje su ilustrovali moji prijatelji i prijateljice koji se bave dizajnom ili slikarstvom. Sve se to pretvorilo više u umetnički projekat nego u tendenciju da knjiga postane hit na tržištu", kazao je Stojanović.

foto: Damir Dervišagić

Nakon toga, od 21 sat, u dvorištu Mokrin hausa biće postavljena pozornica na kojoj će se odigrati predstava "Jami distrikt" autorke Minje Bogavac i reditelja Kokana Mladenovića. Prvi Rurban Day završava se koncertom Marka Šelića Marčela. Karte za kompletan program iznose 500 dinara, dok su karte samo za koncert Marčela 300 i mogu se kupiti i preko interneta.

(Kurir/ Foto: Promo, Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track