Bora Đorđević za Kurir: Prošli smo kroz razne faze, ali nikad se nećemo zasititi! Nastupaćemo dok ne popadamo na bini!
Foto: Nemanja Pančić

rođendanski intervju

Bora Đorđević za Kurir: Prošli smo kroz razne faze, ali nikad se nećemo zasititi! Nastupaćemo dok ne popadamo na bini!

Pop kultura -

Legendarni muzičar i pesnik Bora Đorđević (65) proslavio je s publikom na Bir festu 40. rođendan benda Riblja čorba. Grupa je, kako priznaje muzičar za Kurir, prošla kroz razne faze, od povlačenja iz prodaje albuma zbog problematičnih tekstova, preko velikog broja nagrada, do vremena kada je za njihove fanove postala premala i Beogradska arena, koju su i u četvrtoj deceniji rada benda tri puta uzastopno punili.

Da li ste se malo umorili i zasitili svirki? - Nikad se nećemo zasititi. Upravo vredno u studiju pripremam 20. studijski album i radujemo se ko mala deca.

Razmišljate li polako o odlasku u penziju? - Po sili zakona moramo u penziju. Naravno, ne nameravamo da prestanemo da sviramo i pravimo nove pesme. Nastupaćemo dok ne popadamo na bini.

foto: Vladimir Šporčić

Čega ste se tokom karijere najviše odrekli, a šta ste dobili? - Ne znam čega smo se odrekli. Dobili smo nešto dragoceno. Radimo ono što volimo i živimo od toga.

Koje pesme će, po vašem mišljenju, nadživeti i vas? - "Pogledaj dom svoj, anđele" svakako, a verujem i još mnogo drugih dobrih pesama.

Šta biste danas promenili da možete? - Ne bih menjao ništa, čak ni greške.

Vidite li naslednika u nekome? - Ima mnogo mladih ljudi koji sjajno sviraju, ali je malo autora, pravih i autentičnih.

foto: Stefan Jokić

Da li je Bajaga doneo pravu odluku da napusti Riblju čorbu? Šta mislite o tome što mu je zabranjen koncert u Hrvatskoj, na Danima piva u Karlovcu? - Bajaga je otišao na vreme, kad je sazreo kao autor i napravio je sjajnu karijeru. Inače, ova braniteljska glupost je jedna od najvećih budalaština u novijoj istoriji. Kurir/ Marija Dejanović/ Foto: Nemanja Pančić, Stefan Jokić i Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track