ONA NIJE POPULARNA PEVAČICA, ONA JE FENOMEN: Madona napunila 60 godina! EVO kako je ova muzička ikona promenila SVET! (FOTO)
Foto: Profimedia

KRALJICA POP KULTURE

ONA NIJE POPULARNA PEVAČICA, ONA JE FENOMEN: Madona napunila 60 godina! EVO kako je ova muzička ikona promenila SVET! (FOTO)

Pop kultura -

Brže od kajrona prelazim preko sajtova u dedlajnu i pred kucanje ovih redova. A na jednom sajtu, jedna stara vest i jedna fotka - "Madona bez blama - toples u 56. godini".

BerberQueen ???♥️ #Marakesh #birthday #magic #almost ?

A post shared by Madonna (@madonna) on

Starije Srpkinje bi rekle "Ma boli nju. Da imam toliko love slikala bih se i ja gola". Onda će neki drugi reći da nije stvar u lovi već u jurenju poslednjih tragova mladosti. Ili je objašnjenje u izjavi eks gospođice Čikone: "Postala sam opsednuta razmišljanjem o smrti. Nikada ne znaš kada će pokucati na tvoja vrata i zato bi trebalo živeti život punim plućima. Kao da je svaki dan poslednji".

C O U N T D W N ..............Getting Ready For My Spankings! ?????????

A post shared by Madonna (@madonna) on

Bacimo razloge za ovaj striptiz i vratimo se na Madonu koja danas puni 60 godina. Ova pevačica i bivša supruga Šona Pena i Gaja Ričija je samo budalama popularna pevačica. Ne, ona je fenomen. Madona je prekretnica pop kulture iako autor ovih redova nije baš ubijao plejer hitovima "Like A Virgin" ili "Papa Don't Preach". Zašto? Zato što su preko nje kreatori masovnog ukusa rešili da promene heroine pop kulture i prilagode ih tržištu. A to tržište su oduvek činili pretežno ženski konzumenti. Pojavom Madone odlučeno je da ženske junakinje moraju biti devojke iz komšiluka. Zbog identifikacije tinejdžerki. Jer teško je bilo devojčicama i ženama identifikovati se sa Gretom Garbo, Izabelom Roselini, Ursulom Andres...

Zato su producenti i menadžeri krenuli u lov tih običnih devojaka koje su presvlačili u zvezde. Tako je pikirana Madona, derište iz italoameričke porodice. Obično derište kao i milioni drugih derišta koji su mogli da se identifikuju sa gospođicom Čikone i njenom prvim hitom "Like A Virgin". Nekako u bliskom ili možda čak istom periodu odabrana je i Džulija Roberts. Lepa, ali ne i fatalna. Podobna za najbolju drugaricu, devojku, ali nije femme fatale i tako nedostižna gomili tinejdžerki. Džulija Roberts može biti uspešna žena koja se zaljubi u smušenog vlasnika knjižare, može biti Pepeljuga, može biti i ovo i ono ali je uvek dostupna za fanove. Ne samo za autogram već za identifikaciju. Svaka klinka može biti Madona, svaka studentkinja može biti Džulija Roberts.

Todays Look! ⛵️⛵️⛵️ #sunday #boatlife #fun

A post shared by Madonna (@madonna) on

Zato je pop kultura odlučila da se posveti ženama. Zato se toliko pisalo i o barbici, jer ima višak kilograma a to je zato jer ga imaju i mnoge koje će je kupiti i koje nisu mogle da se osećaju srodno onoj plavokosoj lutki idealnih proporcija koje su im nabile prve i najdugovečnije komplekse i diskvalifikovale ih i pre prvog časa fizičkog.

Zato se i Madona slikala gola u 56. godini. Ne samo da stigne sve pre smrti. Već da pokaže pedesetogodišnjakinjama da ne treba da gase svetlo pre seksa kao njihove babe na Šar-planini. Njima to nije mogla pokazati Ela Mekfirson, eks manekenka koja i u pedesetoj godini ima telo dvadesetogodišnjakinje.

Kurir.rs/ Nedeljnik / Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track