VELIKI JUBILEJ

60 GODINA JAVNOG SERVISA: Poznate ličnosti na crvenom tepihu u Takovskoj! RTS je bila i ostala INSTITUCIJA KULTURE! (KURIR TV)

Pop kultura -

"Dobar dan, dragi gledaoci. Televizijski studio Beograd počinje svoj eksperimentalni program. Danas gledate našu prvu emisiju. Za vreme Beogradskog sajma imaćete prilike da redovno pratite emisije našeg probnog programa. Program ćemo emitovati od 20 časova do 23 časa". Tim rečima je počelo, 23. avgusta 1958. godine, emitovanje televizijskog programa u Srbiji.

foto: Dado Đilas

Radio-televizija Srbije slavi 60 godina postojanja. Na svečanoj proslavi u zgradi RTSa, u Takovskoj ulici, veliki broj poznatih ličnosti i prijatelja kuće došli su da obeleže ovaj jubilej.

foto: Damir Dervišagić

Osim generalnog direktora Dragana Bujoševića, na crvenom tepihu primećeni su i glumci Gordan Kičić, Dragan Bjelogrlić, muzičari Nenad Knežević Knez i Sergej Ćetković, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, Dragan Marković Palma i ministar Ivica Dačić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, fudbalska legenda Dragan Džajić, Nataša Miljković, Danka Novović, Milovan Vitezović i mnogi drugi.

1 / 21 Foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

"U poslednje tri godine, od uzbudljivih 60, moj tim i ja na dosta toga možemo da budemo ponosni. Uveli smo digitalizaciju, i mi smo prva televizija u Srbiji koja je krenula sa tim. Prvi put omogućili smo osobama sa oštećenim sluhom da prate informativni, serijski, a uskoro i ostali program. Najponosniji sam na naš tim jer smo doveli u red finansijsku konsolidaciju i u odnosu na pre dve godine, sada smo u plusu. Ponosni smo i na saradnju sa nacionalnom televizijom Republike Srpske i nadamo se nastavku saradnje. Nije uvek bilo sjajno i dobro, uvek može bolje ali siguran sam da je RTS najveći broj godina bila institucija kulture".

Kurir.rs/ J. S./ Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track