FILM NA IVICI NOŽA: Nastavak čuvenog serijala o Džejmsu Bondu doveden u pitanje! Režiser i scenarista napustili projekat! (FOTO)
Foto: Profimedia

HAOS

FILM NA IVICI NOŽA: Nastavak čuvenog serijala o Džejmsu Bondu doveden u pitanje! Režiser i scenarista napustili projekat! (FOTO)

Pop kultura -

Produkcijska kuća Eon trenutno snima 25. film o tajnom agentu Džejmsu Bondu koji bi trebao da izađe u novembru 2019., no našla se u problemima.

foto: Profimedia

Reditelj Deni Bojl (61) i scenarista Džpn Hodž (54) dali su prošle nedelje otkaz nakon sukoba s glumcem Danijelom Kregom (50), tvrdi britanski Miror.

Navodno je oskarovac Bojl odbio da "ubije" agenta 007 tvrdeći da je ta ideja smešna, ali u službenoj izjavi se tvrdi kako su razlog 'kreativne nesuglasice'.

Suvlasnica produkcijske kompanije Barbara Brokoli (58) podržala je smrt Bonda u filmu i složila se da će to biti dobar zaplet za sledeći, 26. nastavak. Usto je to bio dobar povod za novog glumca u ulozi Bonda s obzirom da ga Kreg u ovom filmu poslednji put tumači.

Bojl, koji je 2009. osvojio Oskara za film 'Miloner iz blata', dao je otkaz i jer mu nisu dopustili da zaposli glumce koje želi. Reditelj je hteo za ulogu negativca Poljaka Tomasa Kota (41), no to mu nisu dopustili producenti niti glavna zvezda filma Kreg.

foto: Profimedia

Medijska kompanija MGM i Universal studio koji finansiraju film uprkos nevoljama na setu zahtevaju da se poštuje rok i da najnoviji film izađe četiri godine nakon prošlog 'Spectre' iz 2015. Budući da nema rezervnog scenarija nakon odlaska Hodža snimanje će se verojatno završiti u novembru 2020. No Brokoli ne namerava da žuri s filmom uprkos pritisku.

"Ona tvrdi kako je Bond njena bebica i ko ju ne može požurivati. Živicira je to cviljenje", ispričali su njeni saradnici. Dok se Brokoli ne brine, zaposlenici zbog otkaza Bojla i Hodža strahuju za svoj posao.

"Bojimo se da će film kasniti mesecima i ne znamo kada će i odakle doći naša sledeća plata", ispričao je radnik sa seta.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track