Najnovije vesti

ON JE ČOLI NAPISAO SVE HITOVE, A NIJE MU DAO NI DINARA: Godinama se nisu čuli, a onda mu je poslao FRAPANTAN POKLON!
Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić

ČAK MU I NE ZNA BROJ

ON JE ČOLI NAPISAO SVE HITOVE, A NIJE MU DAO NI DINARA: Godinama se nisu čuli, a onda mu je poslao FRAPANTAN POKLON!

Pop kultura

Pesme Kornelija Kovača proslavile se Dadu Topića Mikija Jevremovića, Nedu Ukraden, Biseru Veletanlić, Lepu Brenu, ali je najviše sarađivao sa Zdavkom Čolićem koji mu, kako je otkrio, nije platio nijednu pesmu.

"Za Zdravka Čolića sam napisao 20-30 pesama, od kojih je svaka druga postala hit: "Pevam danju, pevam noću", "April u Beogradu", "Kristina", "Mađarica", "Malo pojačaj radio", "Ti si mi u krvi", "Produži dalje", "Ruška"... Nikada od njega nisam dobio ni dinara. Moja zarada je od autorskih prava. I dan-danas se zahvaljujem Bogu što je dao Čoliću dobro zdravlje, jer sve što on izvodi vodi se kroz evidenciju Saveza kompozitora. Žao mi je što više nismo u kontaktu. Pozvao sam ga pre dve godine preko njegove sekretarice, pošto njegov broj nemam, da na mom koncertu u Narodnom pozorištu otpeva jednu pesmu po svom izboru, ali se nije odazvao. Poslao je buket od 75 ruža i flašu pića. Verovatno je osetio da to nije bilo u redu jer je sto puta ranije govorio da će se uvek odazvati pozivu Kemala Montena, Korenelija Kovača i Gorana Bregovića. 

Zdravka sam upoznao dok je bio pevač u Ambasadorima. Sećam se, bio je mlad, znao je da se ponaša, pevački je bio odličan, imao je pristojan opseg. On se u Korni grupi nije inatio u smislu ne sviđa mi se ovo, pevao bih ovako... Sve što sam ja napisao, on je pevao", rekao je Kornelije. 

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs/Ekspres/Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...