KRALJICA SOULA SAHRANJENA U DETROITU: Aretu Frenklin ispratili pesmom! Povorku je pratilo 140 ružičastih kadilaka (FOTO)
Foto: AP

Zbogom

KRALJICA SOULA SAHRANJENA U DETROITU: Aretu Frenklin ispratili pesmom! Povorku je pratilo 140 ružičastih kadilaka (FOTO)

Pop kultura -

Na ispraćaju pevačice do groblja pratilo ju je 140 ružičastih "kadilaka" u znak sećanja na njen hit "Freeway of Love", a Stivi Vonder otpevao je pesmu "As".

Kraljica soula Areta Frenklin sahranjena je u Detroitu nakon osmočasovne ceremonije u crkvi kojoj su prisustvovali brojni muzičari, političari, slavne ličnosti i obožavaoci.

Pogrebnu povorku do groblja pratilo je 140 ružičastih "kadilaka" u znak sećanja na njen hit "Freeway of Love".

foto: Profimedia

Stivi Vonder je završio ceremoniju u crkvi interpretiranjem verzije pesme "As", koja je podigla na noge sve prisutne. Hor, porodica pevačice, propovednici i ostali gosti njihali su se dok je Vonder svirao tu klasičnu melodiju u čast svoje prijateljice.

- Razlog što smo ovde je ljubav. Neka Bog blagoslovi Aretu. Raduje nas saznanje da ćeš imati večni život - rekao je Stivi Vonder.

Dok je njen kovčeg napuštao crkvu, Dženifer Holidej je pevala "Climbing Higher Mountains".

foto: Profimedia

Među izvođačima tokom ceremonije od osam sati bili su Fejt Hil, Fantejžija Barino, Dženifer Hadson, Arijana Grande i Šaka Kan.

Sahrani su prisustvovali američki političar Džesi Džekson i pevač Smoki Robinson.

foto: Profimedia

Areta je sahranjena u mauzoleju na groblju Vudlon u Detroitu, gde su pokopani i njen otac, još dve njegove ćerke i aktivistkinja za građanska prava Rosa Parks. Pevačica je umrla u 77. godini od raka pankreasa.

Kurir.rs/ Beta/ Foto: AP i Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track