BRAJAN FERI OBIŠAO NARODNI MUZEJ: Fascinirale ga skulpture Lepenskog vira!
Foto: Tanjug

slavni muzičar uživa u beogradu

BRAJAN FERI OBIŠAO NARODNI MUZEJ: Fascinirale ga skulpture Lepenskog vira!

Pop kultura -

Slavni muzičar Brajan Feri posetio je Narodni muzej u Beogradu odmah po dolasku s aerodroma. On je u Beograd došao da bi večeras održao koncert u Štark areni.

Povod posete bio je upoznavanje i uživanje u kulturnom nasleđu centralnog nacionalnog muzeja. Feri je u društvu operativne direktorke Gordane Grabež i više kustoskinje Lidije Ham pogledao impresivnu postavku, a posebnu pažnju posvetio je upoznavanju sa najstarijim tragovima života i kultura na prostoru današnje Srbije, kao i galeriji s izborom dela evropske umetnosti.

foto: Tanjug

Na Brajana Ferija su, kako navode iz nacionalnog muzeja, poseban utisak ostavile skulpture iz Lepenskog vira, delatnost avangardnog pokreta Zenit i prostorija sa ostvarenjima predstavnika konstruktivizma i Bauhausa.

Koncert Brajana Ferija (72) najavljivan je kao jedan od najvećih muzičkih događaja u Srbiji, a velikan glam-roka, koji je decenijama nizao hitove, što u bendu Roksi mjuzik, što kroz solo karijeru, već četvrti put u poslednjih 12 godina došao je u našu prestonicu. To je dovoljan dokaz koliko ga srpska publika voli i ceni.

Kurir.rs / Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track