Najnovije vesti

BRANKA VESELINOVIĆ PROSLAVILA 100. ROĐENDAN SA DECOM: Volim ljude i srećna sam svakog danka, i zato se i sa sto, živa šetam bez prestanka! (FOTO)
Foto: Zoran Petrović

PRELEPE SCENE

BRANKA VESELINOVIĆ PROSLAVILA 100. ROĐENDAN SA DECOM: Volim ljude i srećna sam svakog danka, i zato se i sa sto, živa šetam bez prestanka! (FOTO)

Pop kultura

Proslavljenoj glumici Branki Veselinović, koja 16. septembra dočekuje 100. rođendan, prvi su čestitali i napravili proslavu iznenađenja mališani s festivala BrainObrain, koji se održao proteklog vikenda.

Branka je ceo svoj život posvetila deci, bavila se humanitarnim radom, pomagala na sve načine, pesmom, knjigama, glumom, a sa svojim pokojnim mužem Mlađom Veselinovićem osnovala je i fondaciju za pomoć invalidnoj deci i onoj s posebnim potrebama. Upravo su deca ta koja su velikoj glumici i humanitarki u nedelju napravila proslavu u znak zahvalnosti i pesmom u njenu čast joj uzvratila ljubav koju im ona decenijama bezuslovno pruža.

foto: Zoran Petrović

Na Savskoj promenadi okupio se veliki broj dece različitih uzrasta i uz tortu i rođendansku pesmu čestitao Branki 100. rođendan, a ona im je sa scene uzvratila u svom maniru - recitacijom i velikim osmehom.

"Mnogo vam hvala, maleni moji. Branka Ćosić Veselinović vas mnogo voli i poručuje: "Volim ljude i srećna sam svakog danka, i zato se i sa sto, živa šetam bez prestanka", kroz smešak i suze radosnice poručila je uzbuđena i živahna stogodišnjakinja.

Ona je istakla da je veoma važno podržavati projekte poput ovog i da bi više glumaca moralo da igra za decu i da im time ulepša detinjstvo, ali i da ih nauči da i u budućnosti vole pozorište.

foto: Zoran Petrović

Dečji praznik festival BrainObrain obeležava se već dve godine, a cilj je da, pored proslave polaska u školu, pomogne deci da poboljšaju pamćenje, koncentraciju i kreativnost, ali i snalažljivost, a sve to uz različite radionice i zadatke koje uz zabavu rešavaju s vršnjacima.

foto: Zoran Petrović

U čast 100. rođendana Branke Veselinović i Muzej knjiga Adligat otvara legat Branke i Mlađe s više od 900 knjiga, oko 150 priznanja, diploma, fotografija, kaseta, ploča s njenim monodramama i monolozima, kao i zahvalnicom za humanitarni rad. Legat je osmislila Stevanka Češljarev. I Jugoslovensko dramsko pozorište će 16. septembra, na dan Brankinog rođenja, takođe napraviti proslavu u 12 sati u foajeu i tako svečano obeležiti 100. rođendan članice njihovog prvog ansambla i najstarije glumice s naših prostora.  

Kurir.rs / Mona Cukić / Foto: Zoran Petrović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...