CENA BITNIJA OD KVALITETA! VELIČKOVIĆ NA OKTOBARSKOM SALONU NAKON SKORO 60 GODINA: Treba stati na put primitivnom kapitalizmu!
Foto: Mona Cukić

praznik umetnosti

CENA BITNIJA OD KVALITETA! VELIČKOVIĆ NA OKTOBARSKOM SALONU NAKON SKORO 60 GODINA: Treba stati na put primitivnom kapitalizmu!

Pop kultura -

Na ovogodišnjem Oktobarskom salonu pored velikih svetskih umetnika, velika pažnja usmerena je i na domaće autore, a među njima je i jedan od najeminentnijih naših umetnika - Vladimir Veličković.

On se u razgovoru za Tanjug prisetio davne 1961. godine kada je poslednji put izlagao na Oktobarcu, kao i nagrade koju je dobio dve godine kasnije.

Akademik je izuzetno pozitivno ocenio koncept Oktobarskog salona i istakao da je sam slogan "Čudo kakofonije" pravi naslov u ovom trenutku, jer toliko toga ima na svetskoj umetničkoj sceni, "dela različitog kvaliteta, skupih umetnika i onih malo manje skupih, ali i onih preskupih".

foto: Mona Cukić

"Salon je prošao mnogo turbulencija, ali će ovogodišnja manifestacija dati značajan umetnički podstrek naročito u vremenu kada je od kvaliteta bitnije koliko jedno delo košta", rekao je Veličković i dodao: "Rado sam se odazvao pozivu kustosa jer mi odgovara tema i veoma mi se dopada ideja. Mislim da svi mi živimo kakafoniju.

Ove godine Oktobarski salon će biti pravo otkrovenje za Beograd, a njegovu umetnost podići će na dosta višu lestvicu. Takođe, nadam se da će podstaći one koji su u mogućnosti, a ima ih takvih, da ulažu u kolekcionarstvo pravih umetničkih vrednosti, te da će to stati na put primitivnom kapitalizmu i onima koji ulažu u jahte, a znamo dalje na šta mislim", rekao je akademik.

foto: Mona Cukić

(Kurir.rs / Foto: Mona Cukić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track