VESELJE

ŽIVELI VI MENI I JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE: Cela glumačka ekipa na proslavi 100. rođendana Branke Veselinović! (KURIR TV)

Pop kultura -

Najstarija glumica u Srbiji Branka Veselinović igrala je u prvoj predstavi JDP "Kralj Betajnove" 3. aprila 1948. godine. Tu je sa suprugom Mlađom Veselinovićem provela svoju karijeru, a sada su joj priredili posebno slavlje.

Na proslavu 100. rođendana velike glumice i humanitarke stigle su njene mnogobrojne kolege i prijatelji, kao što su: Svetozar Cvetkovic, Gorčin Stojanović, Jelena Đokic, Jagoš Marković, Ceca Bojković, Ivan Bekjarev, Vojin Ćetković.

foto: Dado Đilas

"Ja sam ovde bila premeštena iz Narodnog pozorišta, sa grupom glumaca, ovde ima onih koji su se posle rodili, ali su i ovo pozorište vodili. Bravo za njih. Živeli vi meni i Jugoslovensko dramsko pozorište", rekla je Branka.

foto: Dado Đilas

Branka je dobitnica mnogih plaketa, nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarani rad, kao što su Orden rada sa zlatnim vencem, Nušićeva nagrada za životno delo, Sterijina nagrada, Vukova nagrada i mnoge druge. Posebno se angažovala u humanitarnim priredbama za decu, mada nije imala dece.

foto: Dado Đilas

Kurir.rs, Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track