ODRŽANA 70. DODELA EMI NAGRADA: Igra prestola treći put najbolja
Foto: Profimedia

TV OSKAR

ODRŽANA 70. DODELA EMI NAGRADA: Igra prestola treći put najbolja

Pop kultura -

Svečana dodela nagrade Emi za najbolja ostvarenja na televiziji održana je u ponedeljak uveče u Los Anđelesu.

"Igra prestola" treći put zaredom proglašena je najboljom dramskom serijom. Ovogodišnja dodela prestižnih priznanja specifična je po tome što prvi put posle 18 godina HBO kao televizijska kuća nije dobio najviše nominacija. Netfliks je imao čak 112, dok je HBO imao četiri manje.

U kategoriji najboljeg glumca i glumice nagrade su pokupili Metju Rajs za ulogu u seriji "The Americans" i Kler Foj iz drame "The Crown".

foto: profimedia

Za najbolju sporednu mušku ulogu nagrađen je Piter Dinklidž iz serije "Igra prestola", dok je njegova koleginica Tendi Njuton dobila Emi nagradu za ulogu u "Zapadnom svetu".

Najbolja ovogodišnja humoristička serija je "Čarobna gospođa Mejsel", dok je Emija kući odnela i Rejčel Brosnan za glavnu žensku ulogu u seriji. Bil Hejder je nagrađen za glavnu mušku rolu u seriji "Beri". U kategoriji mini ili limitirane serije Emijem je nagrađeno ostvarenje "Ubistvo Đanija Versaćea: Američka kriminalistička priča". Voditelji programa Majkl Če i Kolin Džost iz emisije "Saturday Night Live" nagradu za najbolji televizijski film dodelili su ostvarenju "Black Mirror: USS Callister". Takođe, dodeljene su i nagrade za najbolje režisere u kategorijama dramske i humorističke serije, kao i priznanja za najbolje scenarije.

Filmski reditelj Glen Vajs dobio je Emija za režiju u kategoriji "Variety Special" za svoj rad na Oskarima. Poseban trenutak bio je kada je Glen kleknuo i zaprosio partnerku, američku atletičarku Jan Svendsen, s kojom je godinama u vanbračnoj zajednici.

Mnoge poznate zvezde prošetale su crvenim tepihom na dodeli, a među njima su se najviše isticale dame. Raskošnom belom haljinom koju potpisuje "Šanel", glumica Penelope Kruz bacila je u senku ostale koleginice. Glamurozna je bila i Emilija Klark, zvezda serije "Igra prestola", u kreaciji iste modne kuće, kao i Trejsi Elis Ros u "Valentinovoj" kreaciji.

Među nominovanima je bio i glumac Antonio Banderas, i to za najbolju mušku ulogu u seriji "Genije: Pikaso", ali ove godine je nije dobio, kao ni 2004, kada je takođe bio nominovan. Pored Banderasa, nominacije su imali i Džesika Bil, Entoni Anderson, Sterling K. Braun, Džefri Rajt, Elizabet Mos...

Kurir.rs / Marija Trajković / Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track