NASTAVLJA SE SNIMANJE FILMA KRALJ PETAR: Ristovskom u pomoć priskočio Palma, a i Dodik, pa na Krf šalje 100 mladih sportista
Foto: Promo

Dobre vesti

NASTAVLJA SE SNIMANJE FILMA KRALJ PETAR: Ristovskom u pomoć priskočio Palma, a i Dodik, pa na Krf šalje 100 mladih sportista

Pop kultura -

"Kralj Petar Prvi", najznačajniji srpski filmski projekat poslednjih decenija, zahvaljujući prvom čoveku Jagodine i počasnom konzulu Grčke Draganu Markoviću Palmi, prebrodio je još jednu stepenicu.

Naime, Palma je na vest u Kuriru o tome da je producentu Lazaru Ristovskom ponestalo novca za snimanje ključnih scena dolaska na Krf i oporavka srpske vojske reagovao brzo i odlučio da finansira put, smeštaj i hranu za 100 mladih ljudi iz sportskih klubova iz Jagodine koji će otputovati na Krf i tamo statirati kao srpski vojnici u filmu.

- Pomažem legendi naše glume Lazaru Ristovskom. On je to zaslužio - rekao je Dragan Marković Palma.

foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Lazar Ristovski iskreno je zahvalan na ovakvoj reakciji konzula. Ostalo je još dosta problema za Ristovskog, ali on ne gubi veru u ovaj, kako kaže, testamentarni projekat.

- Ovo je patriotizam na delu. Ovo je posao konzula i čoveka koji ima dobre veze, a ne koristi ih samo za sebe. Momci koji će igrati svoje pretke biće ponosni na činjenicu da su im se na ovaj način odužili. Hvala im što su nam pomogli kad nam je najteže. Hvala i tebi, Dragane Markoviću, i neka ti se dobrim vrati tvoje dobro delo - rekao je Lazar Ristovski, iskreno ganut ovakvim činom, i dodao: - Premijera je zakazana za 5. decembar i vidimo se tamo na bojnom polju!

foto: Dragana Udovičić

Dragan Marković Palma nije jedini koji je prepoznao značaj filma "Kralj Petar".

- Imam i čvrsto obećanje gospodina Dodika da će se Republika Srpska uključiti u naš projekat. Ako je ovo već nacionalni projekat, pa onda je i logično da Srpska bude uz majku Srbiju - poručuje Ristovski.

foto: Marina Lopičić

Kurir/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track