KOLEGE I PRIJATELJE OPRAŠTAJU SE OD PECE: Jedinstven, najistrajniji, neponovljivi...Ostavljaš neizbrisav trag, moj Kazanova!
Foto: Dragana Udovičić

EMOTIVNO

KOLEGE I PRIJATELJE OPRAŠTAJU SE OD PECE: Jedinstven, najistrajniji, neponovljivi...Ostavljaš neizbrisav trag, moj Kazanova!

Pop kultura -

Poznati srpski glumac Predrag Ejdus preminuo je posle duže bolesti u 72. godini.

Odigrao je oko 200 dramskih uloga i snimio više od 50 filmova, učestvovao je u 50 televizijskih drama i 30 tv-serija, ostvario preko 200 uloga u radio-dramama snimljenim za Radio Beograd.

foto: Marina Lopičić

Njegove kolege i prijatelji opraštaju se od prvaka glumišta.

Glumac Miodrag Radonjić izjavio je: "U emotivnom sam šoku. Znao sam da je loše, ali sam se nadao da će uspeti. Sećam se kada smo igrali "Male tajne" i kada smo morali da pauziramo jer je bio na operaciji i oporavio se. Verovali smo i nadali se da će i ovoga puta biti tako.Baš mi je teško. Ejdus je bio veliki čovek i veliki glumac i iza sebe ostavio mnogo!"

Tihomir Tika Stanić u emotivnoj izjavi rekao je: "Mnogo sam ga voleo. To je jedino što u ovom trenutku mogu da kažem. Izgubili smo velikog glumca, profesora i čoveka"

"Prvu profesionalnu predstavu, “Velika Pljačka”, studenti Glogovac i Trifunović su odradili pored tebe. Jednom toliko zaneti tvojom bravurom, da su zaboravili da su na sceni", napisao je Sergej Trifunović na svom instagram profilu.

"Jedinstven, najistrajniji, neponovljivi... PECA... ostavljaš neizbrisav trag moj "Kazanova"... napisao je glumac Petar Benčina na svoj Instagram profilu.

foto: Printscreen Instagram

Benčina je igrao na Maloj sceni Madlenianuma predstavu "Kazanova protiv Don Žuana" koju je Ejdus režirao ali i odigrao autentično i nezaboravno kultnog Kazanovu

U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je porodici, prijateljima i brojnim poštovacima preminulog glumca Predraga Ejdusa, telegram saučešća:

"U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće zbog smrti Predraga Ejdusa porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima njegove glumačke izuzetnosti. Bio je veliki glumac našeg doba, naslednik najboljih a nosilac jedinstvene boje. Raskošni tumač likova od sočne komike do suptilnih intelektualnih nijansi. Neće se brzo naći odmena takvom glumačkom rasponu i snazi."

"Večeras su Srbija, Beograd i glumački esnaf izgubili još jednu veličinu... Zbogom, maestro", napisao je Vujke na svom Instagramu.

A post shared by Dragan Vujić (@vujke_jack) on

Kurir.rs/ Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja