VANJA EJDUS MORA NA SCENU! Glumica se poverila kolegama: Igraću za mog tatu!
Foto: Dragan Kadić

Teški dani

VANJA EJDUS MORA NA SCENU! Glumica se poverila kolegama: Igraću za mog tatu!

Pop kultura -

Glumica s kolegama gostuje u Sarajevu s predstavom "Carstvo mraka" i odlučila je da ne ostavi svoje kolege na cedilu

Legendarni glumac Predrag Peca Ejdus iza sebe je ostavio sina Filipa i ćerku Vanju, koja je i nastavila da se bavi glumom.

Pred njegovom naslednicom možda je i najteži zadatak u karijeri - da za nekoliko dana stane na scenu u Sarajevu i odigra s kolegama na festivalu Mess predstavu "Carstvo mraka". Ona, kako su nam saopštili iz njenog matičnog pozorišta, nema nameru da traži zamenu i već 4. oktobra za nagrade će se boriti s Tolstojevim komadom u režiji Igora Vuka Torbice.

- Igraću za tatu - rekla je Vanja kolegama.

Foto: Vladimir Šporčić Vanja u predstavi koja gostuje u Sarajevu
Foto: Vladimir Šporčić Vanja u predstavi koja gostuje u Sarajevu

Darovita glumica Narodnog pozorišta u Beogradu nekako se kroz život sama borila da opravda prezime Ejdus. - Od najranijeg detinjstva samo sam želela da budem glumica, ne umem da objasnim zašto. To su iracionalni izbori, moj brat uopšte nije u toj priči i nikada ga tako nešto nije zanimalo. Ja sam od malih nogu išla u dramsku grupu Mike Aleksića, posle sam prešla u Dadov i onda iz drugog pokušaja upisala Akademiju. Dakle, bavim se time od neke svoje pete godine - rekla je Vanja.

foto: Marina Lopičić

O ocu nije volela previše da govori u medijima.

- Na tu činjenicu uopšte se nisam obazirala. To su više drugi uzimali u obzir od mene i to sam tek nedavno shvatila - koliko sam bila očišćena od tih misli koje su mogle da me uprljaju. Ja sam gradila svoj individualni sistem vrednosti, sopstveno profesionalno okruženje i ličnu auru. To čija sam ćerka bilo je samo u glavama drugih, u mojoj je bilo samo na intimnom, a ne i na profesionalnom planu - govorila je Vanja.

Glumom se zarazila i njena ćerka Sana, koja je već snimila nekoliko TV reklama.

foto: Printscreen/ Facebook

Kurir/ Foto: Dragan Kadić, Vladimir Šporčić i Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track