ŠOK INTERVJU MLADOG UMETNIKA! Cobi: Sa istom žarom radim za Stoju i Maraju Keri! (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić

autor muzike za film južni vetar

ŠOK INTERVJU MLADOG UMETNIKA! Cobi: Sa istom žarom radim za Stoju i Maraju Keri! (FOTO)

Pop kultura -

Slobodan Veljković Cobi se muzičkom produkcijom bavi već deset godina, a njegov potpis stoji iza hitova Raste i Ane Nikolić, preko Nataše Bekvalac do Stoje.

Mladi umetnik rodom iz Prokuplja autor je muzike za novi film "Južni vetar" Miloša Avramovića. U razgovoru za Kurir, on govori i o svom životu u Americi i otkriva koga bi od izvođača iz Srbije poslao na Pesmu Evrovizije.

Kako se vaše ime našlo na špici "Južnog vetra"? - Preko repera Milija s Mirijeva smo došli do Miloša. Reditelj je tražio da samo on bude u filmu, a onda je napravljen dogovor i rodila se ljubav. Promociju filma pratiće ceo album s pesmama inspirisanim "Južnim vetrom".

Da li ste muziku pravili paralelno s montažom filma? - Imao sam 15 dana pre premijere u Nišu da osmislim muziku. Glavna tema je i melodija "Četiri strane sveta", koja mi je stajala jedno osam godina u fioci. Napisali smo zajedno rime Senida i ja, a ubacili smo i trube.

Scena iz filma 'Južni vetar
Scena iz filma "Južni vetar"foto: Aleksandar Letić

Kako se vama dopao film? - Film treba da se pogleda. Imao sam utisak da gledam neki skupi američki akcioni film.

foto: Dragana Udovičić

Otkud Cobi u muzici? - Otac mi je profesor muzike i završio sam i osnovnu i srednju muzičku školu. U Nišu sam otkrio produkciju i zaljubio se u hip-hop svet. Došao sam u Beograd, a nekoliko godina sam živeo u Njujorku.

Čije albume ste tamo imali prilike da producirate? - U Americi na drugi način shvataju muziku. Upoznao sam mnoge zvezde, a snimao sam i Maraju Keri. U jednom trenutku mi je uletela u studio u četiri sata posle ponoći. Došla je iz kluba pijana i želela je da peva. Bilo je to zabavno iskustvo.

foto: Profimedia

Da li tako dobro peva i u takvom stanju? - Niko tako pijan ne može dobro da peva.

Radili ste od Stoje do nove Severine. Pravite li razliku između izvođača? - Ne. Dajem uvek maksimum od sebe. Meni je izazov da radim i s Džastinom Timberlejkom, Marajom ili Stojom. Meni je to zabavno i trudim se da dođe do mase ljude.

Stoja
Stojafoto: Damir Derišagić, PrintScreen

Da li izvođač mora da ima sluha i zna da peva? - Ne, bitna je samo harizma. Mogu i od vas da napravim pevača.

Ko bi vam od izvođača s domaće scene bio izazov? - Želeo bih da radim s Karleušom. Ona ima energiju i kvalitet.

foto: Damir Dervišagić

Da li biste joj napravili pesmu za Evroviziju? - Radio sam pesmu za Miligram za Evroviziju, ali su je povukli. Samo da bude zdravlja, pa ću raditi pesmu za taj festival za Karleušu.

Kurir/ Ljubomir Radanov, Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track