STVARI SLAVNOG GLUMCA PAPRENE: Robinova kolekcija prodata za 6,1 miliona dolara!
Foto: Profimedia

aukcija

STVARI SLAVNOG GLUMCA PAPRENE: Robinova kolekcija prodata za 6,1 miliona dolara!

Pop kultura -

Kolekcija predmeta glumca Robina Vilijamsa i njegove bivše supruge Marše prodata je na aukciji u Njujorku za ukupno 6,1 milion dolara.

Odlučeno je da sav prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe, a u kolekciji su i Vilijamsove nagrade.Zlatni globus komičar i glumac osvojio je za ulogu u filmu "Dobro jutro, Vijetname", a kupljen je za 27.500 dolara, dok je mač iz filma "Kuka" plaćen 4.750. U ponudi su bila i i umetnička dela, ručni satovi, nameštaj i nakit.

Robin je bio ozbiljan kolekcionar, a najviše je voleo da sakuplja i koristi satove. Najskuplje prodat ručni časovnik na aukciji bio je sat od belog zlata koji je kupljen za 52.500 dolara. Takođe, prodat je i sat koji je Robin nosio tokom snimanja ostvarenja "Društvo mrtvih pesnika", na čijoj poleđini stoji njegovo ime. Vrednost tog časovnika iznosila je 32.500 dolara.

Podsetimo, glumac je bio u braku sa filmskom producentkinjom Maršom Garsiz od 1989. godine, a njihova ljubav trajala je 21 godinu, iz koje su dobili troje dece.

foto: Profimedia

Rastali su se 2010. To je bio drugi od njegova tri braka, a nakon razlaza od Marše, oženio se Suzan Šnajder, s kojom je ostao sve do svoje smrti.

Popularni glumac izvršio je samoubistvo pre četiri godine, a prethodno se u više navrata lečio od depresije. Bio je jedan od najtalentovanijih zabavljača u Americi. Slavu je stekao sedamdesetih godina stendap komedijama, a još veću popularnost donele su mu uloge u filmovima "Kavez za ptice", "Dobri Vil Hanting", "Gospođa Dautfajer"...

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Marija Trajković/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track