PREMIJERA U JDP: Povratak na scenu u velikom stilu Vesne Trivalić! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

Vrat od stakla

PREMIJERA U JDP: Povratak na scenu u velikom stilu Vesne Trivalić! (FOTO)

Pop kultura -

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu je premijerno izveden novi komad "Vrat od stakla" Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića.

Na velika vrata i velikom stilu na pozorišnu scenu se nakon 17 godina vratila Vesna Trivalić kao Svetlana i već je s prvom replikom uspela da nasmeje prepunu salu.

- Napolju je opet haos, jedva se probih - izgovorila je Vesna.

- Šta će tebi psihijatar? Vidi mene, imam skoro 70 godina i nikad nisam imala psihičkih problema - povišenim tonom joj kaže majka Bogdanka (Seka Sablić), na šta joj druga ćerka Nadežda (Anita Mančić), stojeći u uglu proscenijuma, posebnim tonom veli: "Mama, imaš 72".

foto: Damir Dervišagić

Nakon više od dva sata, kad se spustila zavesa, sjajna glumci i reditelj nagrađeni su ovacijama, a zadovoljna reakcijama je i Biljana Srbljanović.

- Moje je bilo da napišem, a ostalo je na reditelju i glumcima. Gledala sam dva puta predstavu. Vesna je dobila takve aplauze da nije mogla da se sabere i siđe sa scene od suza - rekla je Biljana i dodala:

- Ona i ja smo godinama drugarice. Zna da mi čita misli i vrlo sam počastvovana što je prihvatila da igra ovu ulogu. Za ovu predstavu je važan njen povratak i ako smo samo to uradili, dobro je.

foto: Damir Dervišagić

Autorka je na kraju dodala da je slučajnost što je premijera baš 5. oktobra, što je potvrdio i reditelj Jagoš Marković.

- Stariji su verovali u revoluciju, mladi ne veruju. Videli su poraze i tako percipiraju revoluciju. Taj rašomon mnoštva percepcija čini gustinu drame, gustinu života. Govorimo o tome ko veruje u promenu, pravdu, boljitak, a ko ne veruje i tu smo u tragediji - rekao je Marković.

1 / 27 Foto: Damir Dervišagić

Za razliku od "Balkanskog špijuna," u JDP smo videli i političara ministra Zorana Đorđevića, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, glumce Dragana Bjelogrlića, Natašu Ninković, Ljiljanu Blagojević, sestre Slobodu i Draganu Mićalović, Renatu Ulmanski, trenera Duška Vujoševića, spisateljicu Vedranu Rudan i mnoge druge.

Ostaje nam samo da sačekamo šta će reći kritika i hoće li i njih očarati Vesna kao što je publiku.

Kurir.rs/ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track