VRAĆA SE U SLIKAMA: Ejmi Vajnhaus na sceni u hologramu
Foto: profimedia

inovacija

VRAĆA SE U SLIKAMA: Ejmi Vajnhaus na sceni u hologramu

Pop kultura -

Hologramska turneja Ejmi Vajnhaus krenuće 2019. godine, a čitava zamisao podrazumeva projekciju pevačice pomoću remasterizovanih pesama, javili su strani mediji.

foto: Profimedia

Numere će biti izvođene uz prateće vokale i lajv bend. Zamišljeno je da nastup hologramske Ejmi traje do 110 minuta. "Nama je ovo kao san. Videti je ponovo na pozornici nešto je posebno i ne može se opisati rečima. Muzika naše ćerke dotakla je živote miliona ljudi i izuzetno nam mnogo znači što će se njeno nasleđe održati na ovaj inovativan i revolucionaran način", izjavio je Mič Vajnhaus, otac preminule pevačice.

Porodica soul-džez dive dogovorila je višemilionsku saradnju prošle nedelje sa producentom Alisom Ovenom, a projekat će početi sa realizacijom sledeće godine. Cilj ovog projekta jeste i da se se prikupe sredstva za fondaciju "Ejmi Vajnhaus", koja se bavi edukacijom mladih o štetnosti narkotika i alkohola.

foto: profimedia

Ejmi je preminula u 27. godini od posledica trovanja alkoholom. Svojim preranim odlaskom svrstana je u takozvani "klub 27". Reč je o grupi kojoj pripadaju velika imena rok muzičara koji su preminuli do 27. godine. Tu spadaju Brajan Džons, Džim Morison, Kurt Kobejn,Dženis Džoplin i drugi. Dobitnica je pet Gremi nagrada zahvaljujući albumu "Back to black", kojim je stekla i svetsku slavu. Poslednji nastup održala je u Beogradu u junu 2011. godine. Mesec dana kasnije pronađena je mrtva u svom stanu u Londonu.

foto: Profimedia

Kurir.rs / Marija Trajković / Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track