NEMA KO SE NE SEĆA KOMŠINICE DUŠICE I NJENIH ŠNENOKLI: Milena Dravić je OVIM replikama osvajala srca gledalaca!
Foto: Printscreen/Youtube

USPOMENA

NEMA KO SE NE SEĆA KOMŠINICE DUŠICE I NJENIH ŠNENOKLI: Milena Dravić je OVIM replikama osvajala srca gledalaca!

Pop kultura -

Diva jugoslovenskog filma Milena Dravić (78) preminula je juče u Beogradu nakon duge i teške bolesti, mnogi su se danas oprostili od legendarne glumice i Dušice iz "Metle bez drške".

Milena je u ovoj čuvenoj seriji bila Zlatkova komšinica i zvala se Dušica. Živela je na drugom spratu, šuškala je dok priča i uvek, baš uvek pravila šnenokle. Prisutne u seriji je uvek nudila svojom poslasticom, a na sam pomen šnenokli mnogima će prva pomisao biti upravo Milena Dravić.

foto: Printscreen/Youtube

Međutim, u "Metli bez drške" mnogi su podozrivo posmatrali Milenu, jer su bili ubeđeni, baš kao i Zlatko, da će komšinica Dušica zaista napraviti supu od čuvene kornjače Hermesa. Legendarna glumica kornjaču Hermesa naziva "malom oklopnjačom", a u dobre namere komšinice Dušice prema životinjici su svi sumnjali. Na pitanje gde se Hermes zagubio odgovarala bi:

"Eh, da ste došli juče videli biste. Imam ja druge kućne ljubimce, kako da ne, mrave! Oni su najpraktičniji, sami se hrane, čak su bolji i od kornajče", govorila bi Milena i zabrinula sve komšije.

Na kraju kornjača bi se uvek pojavila, a Milena je svojim čuvenim osmehom uvek iznova osvajala srca gledalaca. Ovo je samo jedna od mnogobrojnih uloga kojima je Milena uspela da izmami naše osmehe.

foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/Blic, Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track