ZAKAZANA KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI MILENE DRAVIĆ: Sahrana će se održati istog dana u Aleji zaslužnih građana
Foto: Dragana Udovičić

ispraćaj velike glumice

ZAKAZANA KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI MILENE DRAVIĆ: Sahrana će se održati istog dana u Aleji zaslužnih građana

Pop kultura -

Komemoracija povodom smrti Milene Dravić održaće se u petak 19.10. u 12 časova na sceni "Danilo Bata Stojković" u Zvezdara Teatru. Sahrana će se održati istog dana. Opelo počinje u 15 časova, a sahrana će biti u 15:30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Milena Dravić bila je velika umetnic, humanista, divna saradnica i prijatelj pozorišta "Zvezdara teatra". Voleli smo da je gledamo na sceni, u publici i uživali smo u njenim neformalnim posetama.

foto: PrintScreen

U "Zvezdara teatru" igrala je 28 godina tokom kojih je ostvarila uloge u predstavama "Ptic i Prica", 1987. godine, "Urnebesna tragedija", 1991.godine, "Kako potamaniti gamad", 1994. godine, "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti", 1996, "Moj otac u borbi protiv nitkova iz svemira", 1998. godine.

Predstava u kojoj je najduže igrala je "Lari Tompson" koju je odigrala 314 puta, tokom 18 godina.

Milena je rođena, 5.oktobra 1940. godine. Glumila je u više od 100 filmskih ostvarenja, jedina je glumica s ovih prostora nagrađena na Kanskom festivalu, za ulogu u filmu "Poseban tretman".

Za ulogu u filmu "Jutro" Puriše Đorđevića dobila je ž"Zlatnu ružu" na Venecijanskom festivalu.

Za ulogu u filmu "Prekobrojna" Branka Bauera dobila je "Zlatnu arenu" u Puli, čime je postala najmlađi laureat tog laskavog priznanja.

foto: Printscreen/ Youtube

Kurir.rs / Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track