MILENA DRAVIĆ JE BILA NAJDRAŽI ČLAN NAŠIH PORODICA: O glumici govore Petar Božović, bračni par Benčina i Jelena Tomašević
Foto: Dragana Udovičić, AP / Thanassis Stavrakis

sećanje

MILENA DRAVIĆ JE BILA NAJDRAŽI ČLAN NAŠIH PORODICA: O glumici govore Petar Božović, bračni par Benčina i Jelena Tomašević

Pop kultura -

Milena Dravić je najmanje uloga ostvarila u pozorištu, samo dvadesetak, a mladi glumac i zvezda serije "Pogrešan čovek" Petar Benčina igrao je u njenoj poslednjoj predstavi "Harold i Mod" u Beogradskom dramskom pozorištu.

Plan je bio da se ove jeseni kultni komad ponovo stavi na repertoar pozorišta na Crvenom krstu, ali je odlazak velike glumice iznenadio ljubitelje umetnosti.

- Bila je veličanstvena u svemu čega se dotakla. Ne računajući Mileninu ljudskost i to što je bila najveća glumica ovih prostora, osećam se kao da mi je otišao rod rođeni i znam da se tako osećaju gotovo svi ostali. Nedostajaćeš kao što nedostaje sestra, majka. Taj spoj skromnosti i najviših ljudskih i profesionalnih dostignuća je nešto što ostavlja kao zaveštanje svima nama u profesiji - kaže Benčina za Kurir i dodaje:

foto: Dragana Udovičić

- Milena nas je preplavila svojom ljubavlju. Zauvek će ostati deo mene. Čini mi se - da je samo ona kojim slučajem bila glumica, to bi bilo dovoljno za sve ljude koji vole glumačku umetnost.

Glumac i njegova supruga Tamara Dragičević družili su se s Milenom, a divu filma i scene upoznala je i njihova ćerka Staša.

- Bila je i mogla je da bude sve... "Obraz uz obraz", dobri duhovi nad Beogradom - poručila je glumica na svom Instagramu i okačila zajedničku fotografiju s nasledicom.

Za Milenom žali i Petar Božović.

- Umro je najdraži član naših porodica koji nam nije bio krvni rođak. Hvala joj za sve što je i kako je uradila - kaže Božović.

I pevačica Jelena Tomašević je na neobičan način upoznala Dragana Nikolića i njegovu suprugu Milenu.

- Još dugo ću pamtiti 2005. godinu i vašu podršku. U Atelje 212 pevala sam u predstavi "Brod plovi za Beograd", prolazim kroz publiku i čujem da neko govori: "Evo je Jelena Tomašević", okrećem se i vidim da je taj neko - Milena Dravić, nisam mogla da verujem da ona uopšte zna ko sam. A ona mi kaže: "Dragan i ja smo navijali za tebe u '3K-duru' i samo napred."

Hvala što ste postojali takvi kakvi ste. Jednostavni i prirodni, puni ljubavi - napisala je Jelena.

Milena će biti sahranjena sutra na Novog groblju u Beogradu, a po poslednjoj želji, pored svog supruga Dragana Nikolića.

Kurir/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track