Najnovije vesti

TUGA ZA MANDOM JE I DALJE VELIKA: Uroš Jovčić govori za Kurir uoči velike premijere u Buhi!
Foto: Damir Dervišagić

intervju

TUGA ZA MANDOM JE I DALJE VELIKA: Uroš Jovčić govori za Kurir uoči velike premijere u Buhi!

Pop kultura

Glumac Uroš Jovčić obara gledaoce svojim talentom, ali i šarmom i energijom. Najmlađa publika moći će da ga vidi u novoj predstavi "Oliver Tvist" u režiji Milana Karadžića, čija se premijera očekuje u subotu. Iako je za "Boška Buhu" vezan već šest godina, ovog puta pratićemo ga kao pripovedača, u predstavi u kojoj će decu igrati baš deca.

- Pričam priču o dečaku koji je hteo malo više. Deca su glavna i draga mi je njihova radost igre, a moj lik pripovedača je vezan za jedan lik iz predstave. Ne smem još da kažem za koji. Stvarno sam uživao radeći i zaista nam je "Oliver Tvist" veoma dragocen.

foto: Damir Dervišagić

Da li improvizuješ na sceni? - Nijedna predstava nije ista, mora da postoji novo zrno radosti. Pristalica sam improvizacija, ali ne neke potpuno nedogovorene. Ako je u duhu lika, nije loše da ona postoji, ali ne preterano kako se publika ili glumci ne bi zbunili.

Nedostaje li vam bivši upravnik Milorad Mandić Manda? - Iako vreme prolazi, to je i dalje velika tuga. Ali pošto pozorište ne može da stane, pravićemo i u njegovo ime predstave. On je mnogo uradio za našu kuću. Borimo se i nećemo dati da nas tuga pokoleba. To je život.

foto: Aleksandar Jovanović

Da li se nadate brzom povratku u zgradu "Boška Buhe"? - Nemam nikakve prognoze, nadamo se svi da će uskoro biti završena rekonstrukcija. Svakako hvala "Vuku Karadžiću" što imamo mogućnost da igramo tamo predstave.

Kurir.rs/ Nevena Mijušković, Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...