afera teatar

SRPSKI GLUMCI VIŠE NEĆE DA ĆUTE! TRAŽE SMENU DIREKTORA NARODNOG POZORIŠTA DEJANA SAVIĆA: Jug Radivojević dao ostavku! Podrška kolega iz regiona (KURIR TV)

Pop kultura -

Burne reakcije kulturne javnosti na smenu Željka Hubača s mesta v. d. direktora Drame Narodnog pozorišta i dalje se ne smiruju.

Grupa umetnika održava konferenciju za medije na kojo govoriti i o tome da li će stupiti u štrajk i prestati da igra predstave, ali i o mogućnostima da Hubača vrate na posao.

foto: Marina Lopičić

Reditelj Jug Radivojević obavestio je Upravni odbor Narodnog pozorišta da moli da ga razreše imenovanja na mesto direktora Drame zbog politizacije i atmosfere koja je stvorena.

Radivojević je poslao otvoreno pismo Upravnom odboru Narodnog pozorišta u Beogradu u kojem navodi da je "smena gospodina Željka Hubača izazvala oštru polarizaciju u ansamblu 'Drame', a samim tim i potpuno narušila atmosferu u istoj i smatram da bi mojim dolaskom na čelo 'Drame' bilo nemoguće u takvim okolnostima stvarati i sprovoditi dalje planove" "Došlo je i do politizacije čitavog slučaja koji dodatno otežava ionako kompleksnu situaciju. Molim da me razrešite imenovanja na mesto direktora Drame Narodnog pozorišta, kako bi se kuća vratila svojim redovnim aktivnostima, a ja na mesto reditelja Drame, koje mi pripada", naveo je Radivojević u otvorenom pismu UO Narodnog pozorišta.

A glumici traže ostavku direktora Narodnog pozorišta Dejana Savića, a agument više što je odbio da bude direktor Drame i da bude uz svoje kolege.

Olga Odanović je rekla da su na festival Mess u Sarajevo putovali bez dnevnica.

foto: Marina Lopičić

"Više ne ćutimo, i ne ćute umetnici iz regiona", rekao je Nenad Maričić.

Glumci čitaju pisma podrške kolega iz Zagreba i Sarajeva, a stigla im je podrška od Branimira Brstine iz Ateljea i kolega iz BDP. Nataša Ninković apeluje da ih ne zaborave za pet dana.

1 / 33 Foto: Marina Lopičić

Rediteljka Tanja Mandić Rigonat kaže da je aferom "teatar" otvorena Pandorina kutija i da je rešenje u rukama Vladana Vukosavljevića. - Ministar kulture može da smeni Savića i postavi vršioca dužnosti. Ne treba otvoriti rat prema Radivojeviću i pitanje je kako je došlo do ovoga - poručila je rediteljka.

Kurir/ Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track