BEZ DLAKE NA JEZIKU

MESTO BEZ POKONDIRENOSTI I ELITIZMA JE RETKOST! AKADEMIK SE NADA DA GA NIKO NEĆE ZATVORITI: Sajam bez čitalaca je crkva bez vernika! (KURIR TV)

Pop kultura -

Pesnik i akademik Matija Bećković i istoričar i pisac Abdulah Busuf svečano su otvorili svetkovinu pisane reči, 63. Sajam knjiga.

foto: Kurir, M. C.

"Kao što znaju kad im je krsna slava, znaju kad im je i Sajam knjiga. Sajam knjiga je slava i onih koje ne slave, ali slave svetost knjige. Veliko dostignuće je da u vreme svakodnevnih pretnji i zabrana nije zabranjeno čitanje. Sajam se ukazuje i kao jedno od retkih preostalih mesta bez pokondiranosti i elitizma, gde možemo videti svoj narod. Neka ga niko ne prisvaja i ne upisuje u svoj posed kako nikad ne bi posto hotel sa pet zvezdica. Uprkos trijumfa tehnologije knjiga opstaje! Knjiga je bila na početku, pa će biti i na kraju. Možda je ovu reč trebalo svima poslati na vajber grupu ali sam se za ovu priliku odlučio za tradicionalnu formu", rekao je Bećković i proglasio Sajam otvorenim, sa nadom da ga niko nikad neće zatvoriti.

Ovom prilikom, Busuf je istakao da mu je velika čast biti deo ove manifestacije.

Kurir, M. C/Foto: Kurir, M. C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track