BIKOVIĆ O NAGRADI KOJU ĆE MU URUČITI PUTIN: Za mene je ovo radosna vest i jedva čekam da upoznam Putina
Foto: Damir Dervišagić

uspeh mladog glumca

BIKOVIĆ O NAGRADI KOJU ĆE MU URUČITI PUTIN: Za mene je ovo radosna vest i jedva čekam da upoznam Putina

Pop kultura -

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin sastao se s Milošem Bikovićem, kojem je saopštio da je nagrađen ruskim državnim priznanjem - medaljom Puškina.

- Planirano je da odlikovanje dodeli predsednik Rusije Vladimir Putin 4. novembra u Kremlju. Radujemo se i čestitamo - napisao je Čepurin na svom profilu na Tviteru.

Sastanku je prisustvovao i iguman manastira Jovanje arhimandrit Mihailo Biković, Milošev stariji brat. Medalja Puškina dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvete, društvenih nauka, literature i umetnosti.

foto: Vladimir Putin

Miloš će samo nekoliko dana boraviti u Beogradu, a sutra će prisustvovati premijeri svog novog filma "Južni vetar".

- Za mene je ovo radosna vest. Posebno mi je čast što će mi nagradu uručiti Putin. Nisam još imao prilike da ga upoznam - kaže Biković za Kurir. Daroviti glumac se poslednjih godina proslavio i u ruskoj kinematografiji, počevši sa filmom "Sunčanica" ruskog reditelja Nikite Mihalkova.

foto: Printscreen

- Ruska Federacija neguje svoju kulturu i odnos prema drugim zemljama s kojima ima saradnju, a mi kao država i narod možemo tu da zauzmemo značajno mesto, jer imamo zajedničku istoriji. Srbija može da učini još više na tom planu i nadam se da će ta saradnja da se pojača i da će doneti još mnogo plodova, pogotovo u oblasti kinematografije - smatra glumac. Miloš će naredne godine predstaviti svoj projekat "Balkanska međa", koji je s Rusima snimao i u Beogradu, a prikazuje stradanja našeg narodna na Kosovu i Metohiji.

Kurir/ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track