POZORIŠNA AVANTURA ZA BEOGRAĐANE: Tanja, Ljuba i Zrenjanin laureati
Foto: Kurir

POZORIŠNA AVANTURA ZA BEOGRAĐANE: Tanja, Ljuba i Zrenjanin laureati

Pop kultura -

Pozorišne svečanosti, Festival pobednika festivala, završene su u subotu 21. oktobra ceremonijom dostojnom najvećih festivalskih svetkovina, okupivši tom prilikom velikane srpske pozorišne umetnosti i neke od najboljih predstava domaće produkcije.

Velika pozorišna sala Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica bila je premala za sve koji su želeli da pogledaju nagrađivane predstave i svoje omiljene glumce. Od 15. do 21. oktobra pozorište je vraćeno običnom čoveku, ne samo svakodnevnim predstavama nego i razgovorima sa glumcima u kojima je učestvovala i publika, što je presedan na festivalima ovog tipa. Tom prilikom gledaoci su razgovarali sa Tanjom Bošković, Ljubomirom Bandovićem, Minom Lazarević, Cacijem Mihailovićem...

Stručni žiri festivala u sastavu:

Ljiljana Stjepanović, Jelena Bogavac i Tanja Peternek izabrali su najbolje u sledećim kategorijama:

Najbolji glumac, Ljubomir Bandović za ulogu Mede u predstavi Čorba od kanarinca

Najbolja glumica, Tanja Bošković, za ulogu Marije Kalić u predstavi Suze su OK

Najbolja predstava je ostvarenje ''Zrenjanin'', pozorišta ''Toša Jovanović'' iz Zrenjanina

Najbolji reditelj, Boris Liješević za predstavu ''Zrenjanin''.

foto: Kurir

Žiri publike je za najboljeg glumca izabrao Ljubomira Bandovića, a najviše im se svidela predstava ''Čorba od kanarinca''.

Bardovi glumišta i laureati Festivala pobednika festivala, Tanja Bošković i Ljubomir Bandović, kao i umetnici pozorišta ''Toša Jovanović'' iz Zrenjanina zasluženo su poneli plakete najboljih, visokim umetničkim dometima i bravurama na daskama koje život znače.

Dok je žiri odlučivao o najboljima na ovom festivalu, u prepunoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica Boris Pingović i Nebojša Dugalić su nastupali sa svojim kabareom u čast pobednika, a kao poslastica svih ljubitelja scene.

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica je ovim započeo jedan novi život najavivši pokretanje večernje scene uz već postojeće dečije pozorište, koje svakog vikenda organizuje predstave za najmlađe. Nova pozorišna scena na mapi Beograda je velikom brzinom došla do publike željne kvalitetnih umetničkih sadržaja. Posetite ih, kako vole da kažu, u Krugu trojke.

Dobrodošli u Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica.

(Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track