ANA BRNABIĆ O NARODNOM POZORIŠTU: Ako se ne dogovore, moraću da reagujem!
Foto: Dragana Udovičić

podrška

ANA BRNABIĆ O NARODNOM POZORIŠTU: Ako se ne dogovore, moraću da reagujem!

Pop kultura -

Bura zbog sudbine Narodnog pozorišta ne jenjava. U odluku o odabiru v. d. direktora Drame, kao i samog direktora, pored Upravnog odbora uključilo se i Ministarstvo kulture, a kako za Kurir kažu iz Vlade Srbije, i predsednica Ana Brnabić će reagovati ako uskoro ne dođe do razrešenja.

foto: Dragana Udovičić

"Ova tema je veoma važna, a Narodno pozorište jedna je od najznačajnijih ustanova kulture u našoj zemlji. Sa druge strane, Narodno pozorište ima svoj Upravni odbor, koji je prva adresa za rešavanje ovog problema. Ukoliko nakon određenog vremena članovi Odbora ne budu uspeli da se dogovore, predsednica Vlade će se svakako uključiti i pomoći, koliko god je to u njenoj moći", rekli su iz kabineta predsednice Vlade.

Podsetimo, nakon što je stiglo saopštenje iz Narodnog pozorišta o smeni Željka Hubača sa mesta v. d. direktora Drame i odbijanja Juga Radivojevića da dođe na njegovo mesto, glumci su se okupili i sazvali sastanak na kom su tražili smenu direktora Dejana Savića. Tom prilikom su tražili od Ministarstva kulture i Vlade da reaguju.

foto: Marina Lopičić

"Aferom "teatar" je otvorena Pandorina kutija i smatramo da je rešenje u rukama ministra kulture Vladana Vukosavljevića. Ministar može da smeni Savića i postavi vršioca dužnosti. Moraju da se uključe svi i ne smeju ni mediji da zaborave ovu priču za četiri dana", poručili su tada glumci.

Kurir.rs / Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track