SIN DRAGAN POTPUNO PROMENIO IMIDŽ: A onda otkrio  SUROVU istinu koju su srpski vojnici u Velikom ratu doživeli!
Foto: Printscreen/Pink

zaspanka za vojnike

SIN DRAGAN POTPUNO PROMENIO IMIDŽ: A onda otkrio SUROVU istinu koju su srpski vojnici u Velikom ratu doživeli!

Pop kultura -

Glumac Nenad Okanović, koji je postao poznat igrajući sina Dragana u seriji Selo gori a baba češlja", igra jednu od važnih uloga u film "Zaspanka za vojnike", čija je premijera zakazana za 1. novembra u Beogradu, u okviru programa zvaničnog državnog obeležavanja završetka Velikog rata. Okanović, koji je promenio svoj, pustio je bradu, stavio kapu na glavi, rekao je da je veoma ponosan što je deo ovako velikog projekta, koji je urađen holivudski.

Nenad igra Tasu, vojnika, redova, vezistu, koji je prežive i rat sa Turcima, Bugarima, i sada je u Velikom ratu i sem što je hrabar srpski vojnik Tasa je bio zadužen da održava dobar duh među vojnicima.

"Srećan sam i ponosan što sam deo ovog filma. Plašio sam se malo kad sam bio pored konja, a bile su eksplozije pa kako će konj reagovati.Videćete u filmu, konji su bili najvažniji za baterije u Prvom svetskom ratu. Bio je konj važniji od čoveka, a kada ostaneš bez čoveka, možeš da ga nadomestiš, a ako ostaneš bez konja, baterija postane meso", rekao je Nenad Okanović, koji je potomak Milunke Savić.

"Moja majka je imala čast da je upozna, majka ju je vodila kod nje jer je ona volela svima da pomaže. Veoma mi je drago što joj se vraća slava koju zaslužuje da ju je imala od početka. Ona je umrla kao čistačica, a imala je ordenje Francuske, bila je počasni građanin Francuske, ali nikada se nije odrekla Srbije iako je mogla da ode i da živi sa svim privilegijama", rekao je Okanović u Jutarnjem programu Pinka.

foto: Vikipedija

Kurir.rs/Foto Printscreen/Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track