NARODNO POZORIŠTE RENOVIRANO, ALI I DALJE ORONULO: Pogledajte kako izgledaju toaleti za publiku i stolice (FOTO)
Foto: Nemanja Pančić

iza kulisa

NARODNO POZORIŠTE RENOVIRANO, ALI I DALJE ORONULO: Pogledajte kako izgledaju toaleti za publiku i stolice (FOTO)

Pop kultura -

Predstavom "Gospođa ministarka" Branislava Nušića u režiji Jagoša Markovića, s Radmilom Živković u glavnoj ulozi, otvorena je sinoć Velika scena Narodnog pozorišta u Beogradu.

Upravnik Dejan Savić ponosno je preko sajta nacionalnog teatra najavio da su završeni zamena sedišta i renoviranje toaleta, ali fotografije objavljene na grupi "Nije umetnički ćutati" svedoče drugačije.

- Sa ponosom obaveštavamo javnost da je Velika scena otvorena 31. oktobra. U okviru početne faze rekonstrukcije završeni su radovi na adaptaciji i popravci dela toaleta za publiku u holu partera Velike scene, kao i na toaletima i tuš-kabinama koje svakodnevno koriste članovi ansambla Baleta - naveo je Savić.

foto: Marina Lopičić

Na grupi "Nije umetnički ćutati" kao reakcija na ovu izjavu pojavile su se fotografije zapuštene unutrašnjosti Narodnog pozorišta. Velika scena ni najmanje ne blista u punom sjaju.

foto: Kurir

Od deset fiksnih redova u parteru zamenjeno je samo šest.

Stolice
Stolice foto: Kurir

Toalet za publiku nije sređen, sedišta su oštećena, a do prve, druge i treće galerije majstori još nisu stigli.

- Jedno od ključnih pitanja moglo bi biti gde su završni rezultati radova na gledalištu Velike scene, te ako ih nema, zašto smo mi mesec i po dana bez repertoara na istoj - pitaju se glumci.

Toalet za publiku u parteru
Toalet za publiku u parterufoto: Kurir

Narodno pozorište u 2018. obeležava 150 godina od osnivanja, a trenutno gotovo ceo ansambl Drame traži smenu Dejana Savića.

Kurir/ Foto: Nemanja Pančić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track