KADA ODE NEKO KOGA SMO VOLELI, TUGA JE PRIRODNI ODGOVOR NA GUBITAK: Ovo je 5 životnih lekcija kojima nas je neprevaziđeni FILM P.S.VOLIM TE naučio! (VIDEO)
Foto: Printscreen You Tube

KADA ODE NEKO KOGA SMO VOLELI, TUGA JE PRIRODNI ODGOVOR NA GUBITAK: Ovo je 5 životnih lekcija kojima nas je neprevaziđeni FILM P.S.VOLIM TE naučio! (VIDEO)

Pop kultura -

Film koji govori o tome da i posle smrti ima ljubavi, ostavio je večni trag u filmskoj industriji, pa se rado svi sećaju filma "P.S. Volim te", u kome su glumili Džerard Batler i Hilari Svonk.

Priča je o Amerikanki Holi Kenedi i Ircu Geriju čiji srećan brak prekida njegova smrt.

Ali, Geri je svojoj supruzi pre smrti napisao 10 pisama kako bi joj ublažio bol i pomogao da započne novi život, u čemu je i uspeo, a film P.S. Volim te naučio nas je pet važnih životnih lekcija:

1. Ako smo voleli, patnja zbog gubitka je neizbežna

Kada izgubimo nekoga koga smo voleli tuga je neizbežna i tuga je najprirodniji odgovor na gubitak. Nemojte da bežite od tuge jer je za dalji život bitno prežalimo nekoga ko je bio deo naše svakodnevnice.

2. Najbolji prijatelji su uvek tu za nas

U ovom teškom životnom razdoblju glavna junakinja filma, Holi, je imala podršku svojih prijateljica, a o tome koliko je važno i dobro kroz život prolaziti s pravim ljudima uz sebe nije potrebno ni pisati. Pravi prijatelji su tu da vam ponekad kažu nešto što želite čuti, ali i neke stvari koje treba da čujete. Holi je uz sebe imala upravo takve prijateljice, iskrene i črvrste, bez kojih ne bi uspela da prođe kroz sve što ju je dočekalo nakon smrti voljenog muškarca.

3. Kada izgubimo nekoga uvek nam ostaju uspomene

Kada naši voljeni odu, oni za sobom ostave trag i zauvek su deo našeg života upravo kroz uspomene. Tu su fotografije, snimci, predmeti i mesta koje vežemo uz naše voljene, ali i možda najlepši deo sećanja na sve ono što smo zajedno prošli dok su bili pored nas.

"Pamti naše predivne uspomene, ali molim te, nemoj da se bojiš da stvoriš neke nove", poručio je i Geri svojoj supruzi.

4. Mame znaju najbolje

Lik Holine mame, koji igra Kati, u filmu je ponekad naporni cinik, ali realistični pogledi mame Patricije na život bili su jako bitni za celu priču. Patricia je pokazala kako će, bez obzira da li odobravaju naš izbor ili ne, roditelji uvek da stoje uz nas. Iako se nije slagala s puno odluka koje je kroz život donela njena ćerka, Patricia je bila uz Holi kada je tuga postala prevelika. Jer mi nikad nismo dovoljno stare za plakanje pred našim mamama, a iako je zadnja stvar koju mame žele da im dete tuguje, one će biti tu u svakom trenutku ako se tuga pojavi.

5. Život ide dalje

Tuga je dobra, tuga je prirodna, tugovati se mora, ali u nekom trenutku, za naše vlastito dobro, moramo da nastavimo da "guramo" kroz život koji, istina, ima svoje manje lepe trenutke, ali je na kraju dana taj život jedna lepa stvar i uvek postoji način da krenemo napred.

Kada mislite da tuga nikad neće otići, kada vam se ne da, setite se svih onih dobrih ljudi koji su i dalje oko vas i zbog kojih se isplati da krenete dalje.

Kurir.rs, Zadovoljna.hr / Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track