SETNI UZDASI I GROMOGLASNI APLAUZ ISPRATILI GLOGOVČEVE SCENE: Zaspanka za vojnike raspametila publiku, SUZE U SAVA CENTRU! (FOTO)
Foto: Ana Paunković

ODRŽANA PREMIJERA

SETNI UZDASI I GROMOGLASNI APLAUZ ISPRATILI GLOGOVČEVE SCENE: Zaspanka za vojnike raspametila publiku, SUZE U SAVA CENTRU! (FOTO)

Pop kultura -

Film "Zaspanka za vojnike", dirljiva i snažna priča o srpskim vojnicima jedne artiljerijske baterije u Prvom svetskom ratu u režiji Gage Antonijevića, nagrađen je u prepunom Sava centru gromoglasnim ovacijama i aplauzom.

Scenario Nataše Drakulić, rađen na osnovu čuvenog dela Stevana Jakovljevića "Srpska triologija" dirnuo je mnoge u sali i kod nekih probudio, ono što je reditelj i istakao kao glavni cilj, osećaj patriotizma, ali i po neku suzu.

U prvim i poslednjim scenama na velikom platnu se pojavljuje Nebojša Glogovac. Činjenica da su ovo njegovi poslednji kadrovi koje je snimio izazvale je jake emocije kod publike koja je sa setnim uzdasima i aplauzom ispratila Glogovčeve scene.

Pohvale i aplauz dobio je mladi glumac u glavnoj roli Marko Vasiljević koji se dobro snašao u ulozi Stevana Jakovljevića, a i ostali u glumačkoj ekipi - Ljubomir Bandović, Vuk Jovanović, Nataša Ninković...

foto: Ana Paunković

"Tumačim lik Stevana Jakovljevića, profesora biologije i učesnika Velikog rata koji posle 15 godina dolazi na otvaranje spomen-kosturnice u selu gde je bio sa svojom baterijom. Tu susreće svog komadanta i zajedno evociraju uspomene na ratno vreme. Velika je obaveza i odgovornost na meni da dočaram te ljude. Pre ovoga nisam znao ko je on ali sam pročitao 'Srpsku trilogiju' i danas znam sve - od studija biologije do zarobljeništva u Drugom svetskom ratu", rekao je Marko Vasiljević.

1 / 10 Foto: Ana Paunković

Kurir/Lj.R/Foto: Ana Paunković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track