ŠTA POVEZUJE TITA I PAVLA VUISIĆA: Nova knjiga Bore Majdanca otkiva šokantnu istinu
Foto: Profimedia

Monografija

ŠTA POVEZUJE TITA I PAVLA VUISIĆA: Nova knjiga Bore Majdanca otkiva šokantnu istinu

Pop kultura -

Na srpskom kulturnom nebu prošle nedelje zasjala je još jedna zvezda - objavljena je monografija "Lovačko udruženje Beograd 1895-2017" autora Bora Majdanca.

Na promociji u Biblioteci grada Beograda, hor Vivak iz Sremske Mitrovice tom prilikom izveo je "Lovačku himnu", koja u Srbiji nije izvođena od Drugog svetskog rata!

Autor knjige
Autor knjigefoto: Privatna Arhiva

Ovo delo široko je obuhvatilo događaje iz cele Srbije od 1895. do današnjih dana, kako sažetim ali vrlo informativnim tekstovima, tako i retko ili nikako objavljivanim ilustracijama. Dr Boro Majdanac, koji je radni vek proveo u Arhivu Srbije i stekao najviša zvanja i priznanja u arhivskoj struci, prikupio je i u ovoj monografiji objavio niz zanimljivih podataka i dokumenata. Čitaoci tako imaju priliku da vide spisak članova Društva koji su trebovali kapisle za 1950. godinu, i tu, pod rednim brojem 84, nađu "Broz Josip Tito, maršal". Dva mesta ispred je kelner, pa službenik, pa oficir... Tito je inače bio član od 1946. do kraja života i redovno je plaćao članarinu.

foto: Privatna Arhiva

Tu je i molba za prijem u Lovačko društvo Pavla Vuisića, po zanimanju "filmski glumac", iz 1962. godine, ali i niz drugih dokumenata podjednako zanimljivih i lovcima i onima koji s lovom nikakve veze ne žele da imaju.

Kurir / M. P./ Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track