Dejan Savić optužio kolege za svoje propuste i gubitak od 103.000 evra
Foto: Marina Lopičić

Više ne zna šta priča

Dejan Savić optužio kolege za svoje propuste i gubitak od 103.000 evra

Pop kultura -

Maestro Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, obmanuo je javnost nekoliko puta, a poslednja laž u nizu jeste kad je tvrdio da nije sklopio ugovor s Francuzima za predstavu "Čas u kome nismo znali ništa jedni o drugima" reditelja Mladena Materića.

Nakon odluke da se prekinu probe nacionalni teatar je izgubio sudski spor i platio kaznu od 103.000 evra, što je za Kurir otkrio glumac Slobodan Beštić. Savić je gostujući prošle nedelje na Prvoj televiziji rekao da on za to nije odgovoran, već prethodni upravnici, koji su mu uvalili vruć krompir.

foto: Kurir

Međutim, ugovor do kojeg je Kurir došao govori potpuno suprotno i na njemu je potpis sadašnjeg upravnika.

- Reč je o Materićevoj predstavi koja se vukla po pozorištu deset godina, a za koju je ugovor i sve ostalo potpisao Nebojša Bradić, pa je nasledio Ljubivoje Tadić, pa nasledio ja. Tadašnji direktor Drame Božidar Đurović mi je rekao da od te predstave nema ništa, da se ona nikad neće završiti. Mi smo tada otišli u ministarstvo i rekli upravo to. Skidajte! Dotadašnja šteta morala je da bude plaćena. Otud taj trošak. Nisam ja ništa potpisivao, već Bradić. Uvalili su mi vruć krompir. Sve te priče o finansijama su izmišljotina. Svi naši računi su čisti - pravdao se maestro Dejan Savić.

foto: Zorana Jevtić

I Nebojša Bradić u izjavi za Kurir demantuje da je njegov potpis na spornom dokumentu.

- Na TV Prva spomenut sam kao potpisnik "ugovora i svega osnovnog" za Materićevu predstavu, u priči o šteti koju je Narodno pozorište imalo zbog nje. Nisam ga potpisao jer tada nisam ni bio upravnik. Još jedna napomena - fasada Narodnog pozorišta čišćena je pre 20 godina, u vreme kad sam ja bio upravnik - kaže Bradić.

foto: Zorana Jevtić

Gostujući u emisiji kod Jovane Joksimović i Srđana Predojevića upravnik je izgovorio još jednu laž. On je tvrdio da svi glumci koji se žale na uslove u teatru navodno svakodnevno dolaze kod njega tražeći usluge. Kao primer naveo je glumicu Dušanku Stojanović Glid, zbog čega su umetnici burno reagovali.

- U svom "nastupu" Savić je još jednom, na njemu svojstven način, zloupotrebio svoj položaj rekavši da je naša koleginica Dušanka Stojanović Glid zvala računovodstvo Narodnog pozorišta da pita da li je od upravnika dobila procenat na platu - jer on nju mnogo voli. Poziv jeste usledio, ali radi provere da li je dobila refundaciju za svoju ličnu garderobu koju je uložila u kostim predstave "Balkanski špijun" usled nesposobnosti tehničkog direktora i samog upravnika. Ovim putem ga molimo da ne uzima u svoja usta ovako finu damu - navedeno je na grupi "Nije umetnički ćutati".

Vanja Ejdus i Dušanka Glid Stojanović
Vanja Ejdus i Dušanka Glid Stojanovićfoto: Marina Lopičić

Na istom mestu navedena je još jedan medijska obmana Savića, kad je tvrdio da nije doveo Plejboj zečicu Mirelu Krajinović, što se na kraju ispostavilo kao netačno.

foto: Dado Đilas

Sindikat drame SINGLUS najavio je da će, ukoliko Savić do večeras ne podnese ostavku, umetnici stupiti u štrajk.

Kurir/ Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track