DEJAN SAVIĆ TRAŽI NOVU FOTELJU: Upravnik trguje svojom ostavkom, a glumci najavljuju štrajk
Foto: Dragana Udovičić

SAZNAJEMO

DEJAN SAVIĆ TRAŽI NOVU FOTELJU: Upravnik trguje svojom ostavkom, a glumci najavljuju štrajk

Pop kultura -

Krizi u Narodnom pozorištu polako se nazire kraj, a upravnik Dejan Savić, kako saznajemo, trguje svojom ostavkom, koju mu je tražio ministar kulture.

Direktor nacionalnog teatra je na stalnoj vezi s Vladanom Vukosavljevićem i ponovio je svoje argumente da nema nikakvog razloga da ode i da se protiv njega vodi "prikrivena politička kampanja", kao i da su glumci izmanipulisani.

- Savić je spreman da ide iz pozorišta, ali traži da mu nađu podjednako važno mesto. Jedna od opcija je da bude diplomata u nekoj stranoj zemlji, pošto govori pet stranih jezika, a druga je politička funkcija u Beogradu - kaže sagovornik Kurira.

foto: Dragana Udovičić

Savić tokom jučerašnjeg dana nije želeo da da izjavu, sve dok se, kako je rekao, Narodno pozorište ne oglasi zvaničnim saopštenjem.

foto: Marina Lopičić

Glumci ne odustaju od štrajka i obustave rada, a predsednica SINGLUS Ivana Nenadović kaže za Tanjug da je izvesno da će se on dogoditi tek od četvrtka. - U zakonski propisanom roku mi ćemo najaviti štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata - rekla je Nenadovićeva i najavila da će to sprovesti tek sutra ukoliko Savić ne podnese ostavku.

Ona je izrazila nadu da će nadležne institucije ipak rešiti situaciju u Narodnom pozorištu, koje je, kako je naglasila, opterećeno nagomilanim problemima. - Ideja našeg sindikata nije da štrajkujemo, već da radimo, ali u uslovima koji su dostojni ljudi - poručila je Ivana.

Kurir/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track