MEGAN MARKL STALNO NOSI PLAVO: Vojvotkinja obožava ovu BOJU, a stručnjaci otkrivaju zašto je tako!
Foto: Profimedia

JASNO JE

MEGAN MARKL STALNO NOSI PLAVO: Vojvotkinja obožava ovu BOJU, a stručnjaci otkrivaju zašto je tako!

Pop kultura -

Megan Markl najčešće oblači plavu boju od kada je ušla u kraljevsku porodicu, a stručnjaci su konačno zaključili zašto se baš odlučuje za ovu boju.

Megan je pokazala da poseduje pravo malo carstvo kada je odeća u pitanju, na čemu joj zavide mnoge žene. Zahvaljujući elegantnim stajlinzima vojvotkinja se brzo našla na mestu modne ikone. Ona je i trenutno najpopularnija članica kraljevske kuće, jer kako svi znamo očekuje svoje prvo dete, pa nije ni čudo da su svi primetili njenu omiljenu boju.

foto: Profimedia

Kada su stručnjaci pobrojali njene dosadašnje stajlinge, zaključili su da se uglavnom opredeli za tamno plavu boju, a otkrivaju nam i zašto. Kako oni tvrde ova boja idealna je ukoliko želite istovremeno izgledati profesionalno ali i elegantno.

Megan je takozvanom "navy" nijansom želela ostaviti dojam ozbiljne članice kraljevske kuće, koja može sa mnogo pažnje, ljubavi, ali i profesionalnosti da obavlja zadatke koje joj je poverila baka njenog supruga Harijja, Elizabeta II.

"Kad se radi o psihologiji boje, plava se odnosi na um. Tamnije nijanse plave sugerišu na poverenje, logiku i znanje. Pripisuju joj se dužnost i profesionalnost i daje joj se više emocija nego crnoj boji", objasnila je Karen Haler, psiholog koja se specijalizovala za boje.

Markl je na svojoj turneji po Australiji promenila čak 41 kombinaciju.

"Podsvesno je htela da se dokaže i pokaže da će svoju prvu veliku turneju odraditi bez greške. Noseći plavu htela je da zadrži koncentraciju i fokus na dužnosti koje se od nje očekuju", zaključila je.

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track