TEŠKE OPTUŽBE DEJANA SAVIĆA: Glumci su bahati, a ja sam za sve njih institucija kulture
Foto: Printscreen

pogazio svoju reč i ponovo u medijima

TEŠKE OPTUŽBE DEJANA SAVIĆA: Glumci su bahati, a ja sam za sve njih institucija kulture

Pop kultura -

Dejan Savić poručio je da je štrajk nezakonit i šezdesetak umetnika koji traže njegovu smenu optužio da ovo rade iz lične koristi i interesa.

"Sad se vidi da je sve to politička akcija, a proširilo se i po drugim pozorištima. Moraću da počnem da primenjujem zakon", poručio je Savić.

foto: Printscreen

On je ponovio da neće podneti ostavku.

"Ako je neko bahat, to su oni. Nijednim dopisom mi se nisu obratili. Napadaju me preko medija, a sam moram da se branim. Od sebe sam napravio instituciju kulture i znam šta ću raditi kad ne budem upravnik", poručio je Savić u jutarnjem programu Happy televizije.

foto: Dragana Udovičić

Premijerka Ana Brnabić juče je izjavila da će rešiti situaciju u Narodnom pozorištu i da Upravni odbor mora da prihvati odgovornost ili da podnese ostavku. "Pratim situaciju u Narodnom pozorištu i žao mi je što se sve dešava u mesecu kad obeležavamo 150 godina te ustanove. Žao mi je što se neko obraća Vladi Srbije i pere odgovornost sa sebe, i tu ne mislim samo na direktora Dejana Savića, već i na Upravni odbor", rekla je premijerka.

foto: Zorana Jevtić

Ona je kritikovala Savićev nastup u medijima, a kako saznajemo, odluka može da se ubrzo donese.

- Rešićemo problem, ali mi nismo adresa za slične probleme. Ako neko misli da ne može da reši problem i da Vlada to treba da učini, onda očekujem da taj UO podnese ostavku - poručila je Brnabićeva.

Kurir/Lj.R/Foto: Printsreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track