neizvesno

MINISTAR KULTURE STIGAO NA PROTEST U NARODNOM POZORIŠTU: Pravimo plan i donećemo rešenje! (KURIR TV)

Pop kultura -

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević došao je na protest glumaca u Narodno pozorište u Beogradu koji traže smenu upravnika Dejana Savića. On je okupljenima rekao da će zajedno sa premijerkom Srbije Anom Brnabić pronaći rešenje za tekuće probleme.

"Vode se razgovori s premijerkom. Došao sam da vidim šta se događa. Pravimo plan i donećemo rešenje", izjavio je ministar.

foto: Damir Dervišagić

S obzirom da su prošle tri nedelje od zahteva glumaca za smenjivanje direktora Narodnog pozorišta Dejana Savića, ministar je izjavio:

"Nećemo doneti radikalne poteze. Moramo da budemo obazrivi i da vodimo računa da ne ugrozimo interese pozorišta".

Vukosavljević je poručio da je interes Narodnog pozorišta iznad svakog drugog interesa, i očekuje se rešenje nastale situacije.

1 / 22 Foto: Damir Dervišagić

Zaposleni su se okupili od 19.45 do 20.45 u foajeu Scene "Raša Plaović" i drugim prostorijama zgrade Narodnog pozorišta.

Glumci bili su zainteresovani za što brže rešenje problema, pa su neki od njih i prokomentarisali situaciju. Glumica Olga Odanović izjavila je:

"Naši zahtevi su užasno jasni i precizni. Izdvojiću dva najvažnija zahteva, a to su nesavesno upravljanje našeg upravnika Dejana Savića i naša borba za bolje ekonomske uslove, odnosno za bolje uslove rada".

foto: Damir Dervišagić

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić je istim povodom kazala da žali što mnogi obraćanjem njenoj vladi žele da skinu odgovornost sa sebe.

"Ne mislim samo na direktora Narodnog pozorišta, već i na Upravni odbor. Ne možete da kažete: 'Vlada me je postavila, Vlada neka me smeni', kao što ni UO ne može da kaže: 'Mi ne možemo da rešimo ovu situaciju, pa neka ide nazad, neka je reši Vlada' ", ocenila je nedavno Brnabić.

foto: Beta/Miloš Miškov

Kurir.rs / Foto: Kurir tv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track