EMOTIVNI INTERVJU RADETA ŠERBEDŽIJE: Evo zašto sam ćutao na Mileninoj sahrani
Foto: Profimedia

PRIČA KOJA ĆE VAS RASTUŽITI

EMOTIVNI INTERVJU RADETA ŠERBEDŽIJE: Evo zašto sam ćutao na Mileninoj sahrani

Pop kultura -

Glumac svetske slave Rade Šerbedžija tradicionalno će održati koncert 26. decembra u Kombank dvorani sa svojim bendom Zapadni kolodvor, a sve pesme posvetiće svojoj velikoj prijateljici i glumici, pokojnoj Mileni Dravić. Na ivici suza, ovaj veliki glumac i dalje je potresen zbog njene smrti, a u razgovoru za Kurir objašnjava zašto nije držao govor na njenoj sahrani.

foto: Dragana Udovičić

Da li će ovo biti vaš najemotivniji koncert dosad? - Pokušaću da budem veseo, ali normalno da će mnoge pesme biti posvećene Mileni, jer bi ona sigurno bila na koncertu da je živa. Otpevaću "Knjeginjicu", koju je mnogo volela. Teško vam je pao odlazak Dragana Nikolića i Milene Dravić. Kada ste se poslednji put videli s njom? - Videli smo se u Puli u julu. Bili smo nekoliko dana zajedno i to je bilo naše poslednje viđanje. Trebalo je da se vidimo u avgustu, kada sam bio u Beogradu, ali sam bio prehlađen, te smo se samo čuli telefonom.

foto: Damir Dervišagić

Da li je tačno da je trebalo da pročitate govor na njenoj sahrani, ali da to ipak niste mogli? - Oni su tražili da ja govorim na sahrani, ali sam rekao da neću. Ne samo što mi je bilo teško nego kad ti neko najrođeniji ode, onda se ne govori. Oni su mi bili familija. Milenu i Gagu doživljavao sam kao brata i sestru. Jeste li vi bolji glumac, pisac ili pevač? - Moja Lenka je, posle Dragana Nikolića, najduhovitija osoba. Ona kaže da sam tako dobar glumac da mogu da odglumim da znam da pevam. To i nije daleko od istine. Glumu ne doživljavam kao ozbiljnu profesiju, pa učim i svoju decu i studente da je ne shvataju tako, već da razmišljaju šire i crpe od života. Za glumce je važno da budu posebni ljudi. Kako se snađete nakon snimanja nekog filma u Americi, gde je filmska industrija mnogo razvijenija nego u Srbiji? - Ponekad se iznenadim i iznerviram kad ponovo uđem u neku takvu siromašnu kinematografiju, ali je zapravo sve isto. Tamo su glamur i pogodnosti, ali si na kraju sam sa svojim režiserom ispred kamere, da li bio najsiromašniji ili najbogatiji film. Živite na relaciji Srbija - Hrvatska - Amerika. Gde se najviše osećate svojim? - Kod kuće, pored moje Lenke i dece.

Ne idem u pozorište da ne bih zaspao

Kako provodite vreme kad ste u Beogradu, idete li u pozorište ili bioskop? - Igram tenis ovde po ceo dan s prijateljima. Nemam potrebu da se pojavljujem u pozorišnim bifeima. Družim se sa sportistima i običnim svetom. Ne volim da se družim s pozorištem i filmom, posebno ne s pozorištem. Zaspao bih tamo. Ima sjajnih glumaca koje nikad nisam gledao.

Kurir.rs/ Nevena Mijušković/ Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track