Najnovije vesti

UMRO PRE DEVET GODINA, A 2018. ZARADIO ČAK 400 MILIONA DOLARA: Ovo je lista pokojnika koji i dalje basnoslovno zarađuju
Foto: Youtube screenshot

Prodaja prava

UMRO PRE DEVET GODINA, A 2018. ZARADIO ČAK 400 MILIONA DOLARA: Ovo je lista pokojnika koji i dalje basnoslovno zarađuju

Pop kultura

Na drugom mestu je nekrunisani kralj roka Elvis Prisli koji je u 2018. godini zaradio 40 miliona dolara

NJUJORK - Američki magazin Forbs objavio je listu poznatih ličnosti koje su i nakon što su preminule nastavile da zarađuju silne milione, ukupno 628 miliona "zelenih novčanica", a na prvom mestu ubedljivo je i dalje pevač Majkl Džekson.

Džekson, koji je umro pre devet godina, i 2017. godine je bio na prvom mestu, a samo ove godine njegova bruto zarada je čak 400 miliona dolara, najviše od prodaje prava.

Na drugom mestu je nekrunisani kralj roka Elvis Prisli koji je u 2018. godini zaradio 40 miliona dolara.

Elvis Prisli
Elvis Prislifoto: Profimedia

Na trećem mestu je legendarni igrač golfa, Arnold Palmer, koji je zaradio 35 miliona dolara.

Forbs navodi da su poznate ličnosti koje više nisu među živima ukupno zaradile 628 miliona dolara, što je skoro duplo više nego prošle godine kada su zaradili 312 miliona.

Na četvrtom mestu po ostvarenim bruto prihodima je autor serijala o Snupiju i Čarli Braunu, Čarls Šulc, koji je zaradio 34 miliona.

Na petom mestu je rege pevač Bob Marli sa 23 miliona dolara, a kako se navodi, zarada se odnosi na proizvode poput slušalica i pribora za pušenje.

Doktor Sus je na šestom mestu sa 16 miliona dolara, dok je na sedmom tvorac Plejboja Hju Hefner sa zarađenih 15 miliona dolara.

Na osmom mestu je glumica Merlin Monro sa zarađenih 14 miliona, dok je na devetom muzičar Prins sa 13 miliona dolara.

Merlin Monro
Merlin Monrofoto: Profimedia

Na 10. mestu je bivši član Bitlsa Džon Lenon koji je zaradio 12 miliona dolara i za koga se navodi da i 38 godina nakon smrti prodaje oko dva miliona albuma godišnje.

Među onima koji su se našli na listi su reper XXXTentacion, koji je sredinom ove godine ubijen na Floridi, bokser Muhamed Ali, kao i manekenka Beti Pejdž.

Kako je Forbs naveo, podaci se odnose na primanja od 1. oktobra 2017. do 1. oktobra 2018. godine, a pre nego što se odbiju naknade za agente, rukovodioce, advokate i izvršioce imovine.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...